Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
(+372) 507 3066

Zelenskõi allkirjastas veteranipoliitika määruse

Copy
Ukraina sõjaväelased Donetski oblastis.
Ukraina sõjaväelased Donetski oblastis. Foto: OLEKSANDR KLYMENKO/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi allkirjastas neljapäeval määruse, millega tehakse valitsusele ülesandeks kiita heaks veteranipoliitika riiklik strateegia ja sõjaväeteenistusest tsiviilellu ülemineku süsteemi kujundamise strateegia, vahendas uudistekanal Ukrinform.

Riigipea tegi vastavasisulise avalduse seitsmendal rahvusvahelisel veteranide foorumil «Ukraina. Veteranid. Ühtsus».

«Selle poliitika keskmes on meie kangelased. See on austus Ukraina kaitsjate vastu ja nende endi tõhus kaitsmine ja toetamine. Ilma bürokraatiata ja võimalusega end Ukraina ja ukrainlaste huvides edasi teostada,» rääkis president.

«Kogukonna nimel loodan väga, et kõik meie ametiasutuste struktuurid, keskvalitsus ja kohalikud omavalitsused saavad aru oma ülesannetest veteranide toetamisel ja selle tähtsusest. Täna tegin valitsusele ülesandeks kinnitada veteranipoliitika riiklik strateegia ja sõjaväeteenistusest tsiviilellu ülemineku süsteemi kujundamise strateegia,» rääkis Zelenskõi.

Riigipea sõnul kajastavad need määrused kõiki riigi ja veteranide vahelisi suhtlussfääre.

«Alates esimestest sammudest sõduri naasmisel tsiviilellu kuni veterani võimeni tugevdada kogukonna, piirkonna ja riigi elu,» sõnas Zelenskõi.

Ühtlasi avaldas president lootust, et veteranidest saab Ukraina võidu järel muutuste edasiviiv jõud.

«Rahvad, kes on läbinud muutumiste tee ja võitnud oma koha maailma tõeliste juhtide seas, on oma teel toetunud võtmekogukondadele ühiskonnas. Muutuste kogukondadele. Nüüd võivad meie riigis veteranid saada selliseks kogukonnaks,» seletas Zelenskõi.

Tagasi üles