Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

INIMESTEST AEGAMÖÖDA Ivo. Nurgataguste nuusutaja

Ivo Tšetõrkin on juba aastaid vedanud Amazonase džunglitesse matkaselle, kellel soov elada läbi midagi sellist, mida Tenerifel puhates ei koge.
Ivo Tšetõrkin on juba aastaid vedanud Amazonase džunglitesse matkaselle, kellel soov elada läbi midagi sellist, mida Tenerifel puhates ei koge. Foto: Vahur Laiapea

Curassow Lodge on selle külastuskeskuse nimi ja veebilehe andmetel Ivo selle esindaja Euroopas. Kartlikel inimestel on selles külas – ja ilmselt kogu Amazonases – hea vaprust õppida. Nimelt toimetab seal oma toimetamisi Shapschico – vaim, trikster, kes muudab pidevalt oma kuju ja võib sattuda sealkandis viibivaid inimesi külastama.

Juura, Škoda, Tenerife. Nii võib kolme sõnaga kokku võtta Ivo Tšetõrkini tööelu ja müügimehekarjääri esimese otsa. Erapraksis juristina. Škodade müügijuht. Puhkuseosakute müük Tenerifel koos marokolasest sõbra Faridiga. Kes enam ei mäleta: puhkuseosakute müük tähendas umbes seda, et ühe soojal maal asuva eluaseme kasutusõigust müüdi huvilistele nädala kaupa. Seda osakut – kasutusõigust – võisid edasi müüa, vahetada. Ja muidugi võisid selles korteris või majas ka oma kinni makstud nädala elada. Oli segane aeg ja küllap olid ka need osakud kohati segase ja sogase äri objektiks. Igatahes oli see kogemus ja omandatud hispaania keele oskus Ivole uks, mille kaudu ta sai siseneda Amazonase džunglitesse.

Tagasi üles