Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Küsimus venekeelsete õpilaste arvu kohta sulges lapsele kooli ukse (67)

Copy
Tallinna toomkooli direktor Egle Viilma ütles, et kooli põhikirjast lähtuvalt on toomkoolis õppe- ja asjaajamiskeel eesti keel ning see põhimõte kehtib ka siis, kui ühes klassis on erineva rahvusliku taustaga õpilasi, hoolimata sellest, kui palju neid on.
Tallinna toomkooli direktor Egle Viilma ütles, et kooli põhikirjast lähtuvalt on toomkoolis õppe- ja asjaajamiskeel eesti keel ning see põhimõte kehtib ka siis, kui ühes klassis on erineva rahvusliku taustaga õpilasi, hoolimata sellest, kui palju neid on. Foto: Sander Ilvest

Tallinlannast lapsevanem, kes soovis panna oma kuueaastase poja Tallinna toomkooli eelkooli ja küsis kooli juhtkonnalt, ega sinna tule kaheksast lapsest koosnevasse rühma rohkem kui üks venekeelne laps, sai vastuse, et kool ei soovi oma väärtustest lähtudes kedagi rahvuspõhiselt diskrimineerida ja ukse taha jätta ega pea seetõttu võimalikuks sõlmida temaga algavaks õppeaastaks eelkooli lepingut.

Kuueaastase poisi ema Triin Teramäe, kes veab liikumist «Eesti kool on eesti keele kodu», mille eesmärk on seista eesti koolide maailmatasemel hariduskvaliteedi eest, põhjendas oma küsimust toomkoolile sellega, et kuna hea haridus on kõigile peredele tähtis, pole eesti pered huvitatud, et eelkoolist tehtaks muulastele keeltekool ning et nende laste hariduse arvel tegeletaks muulastele keele õpetamisega.

«Kui [rühmas] on üks venekeelne õpilane, siis see on veel kuidagi talutav,» kirjutas Teramäe toomkooli õppejuhile Marget Kulole. «Kui klassis on rohkem kui üks umbkeelne, siis on kõigile intelligentsetele inimestele ilmselge, et eesti laste hariduse kvaliteet kannatab.»

Tagasi üles