Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Madisoni liitumine Keskerakonnaga on samm Savisaare koalitsiooni suunas (13)

Copy
Mihhail Kõlvart esitleb Keeskerakonnaga liituvat Jaak Madisoni.  
Mihhail Kõlvart esitleb Keeskerakonnaga liituvat Jaak Madisoni.  Foto: Sander Ilvest

Jaak Madisoni ja Mihhail Kõlvarti omavaheline «kompamine» algas juba juunikuus. Tollal ei olnud küsimus Madisoni liitumisest Keskerakonnaga, vaid võimuvõitlus Tallinnas, mille taustal alanud omavahelisest suhtlusest arenes lõpuks suurem plaan: Madisoni liitumine Keskerakonnaga.*

Madisoni minek Keskerakonda kannab kahte poliitilist sõnumit. Üks neist, nagu viitab poliitanalüütik Tarmo Jüristo, on Madisoni umbusaldusavaldus EKREst lahkunud seltskonnale (Henn Põlluaas, Jaak Valge, Silver Kuusik jt). Kuigi Madison ei liitunud kohe nende loodud Eesti Rahvuslaste ja Konservatiivide (ERK) parteiga, siis vähemalt eeldati, et ta on nendega lähedane ja varem või hiljem ikka liitub.

Madisoni nüüdne samm aga näitab, et ta ERKi tulevikku liiga tugevalt ei usu. Kui Madisonilt endalt küsida, siis ta soovib ERK-le edu ja loodab, et nad järgmistel Riigikogu valimistel ületavad künnise, aga samas ütleb ka, et «nendes pole seda särtsu.» Kõlab nii, et meeldivad inimesed ja meeldivad mõtted, aga erakonna tegemine nõuab ka jõudu, energiat, roppu rabelemist ja ka karismat ning seda ERKs napib.

Tagasi üles