Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Presidendi kantseleile leiti uus juht (1)

Copy
Presidendi kantselei käekäigu eest hoolitseb praegu veel 2021. aasta sügisest Peep Jahilo. Pildil Sirje ja Alar Karis.
Presidendi kantselei käekäigu eest hoolitseb praegu veel 2021. aasta sügisest Peep Jahilo. Pildil Sirje ja Alar Karis. Foto: Martin Pedaja

Presidendi kantselei direktorina asub septembrist Peep Jahilo asemel tööle Krista Zibo.

Krista Zibo
Krista Zibo Foto: Riigikantselei

President Alar Karise ettepanekul asub tema kantseleid alates 2. septembrist juhtima Krista Zibo, kes võtab töö üle pikaaegselt diplomaadilt Peep Jahilolt. Jahilo teatas juuli lõpus, et naaseb pärast ligi kolme tööaastat Kadriorus Eesti välisteenistusse.

President Karise sõnul on Krista Zibol pikk ja mitmekülgne avalikus teenistuses töötamise ja juhtimiskogemus.

«Tema senine ametialane tee on andnud talle tasakaalukuse ja tugeva kogemuse erinevate meeskondade juhtimisel ning selge pilgu Eestile oluliste teemade mõistmisel, millele sain kinnituse, kui töötasime koos riigikontrollis,» sõnas Karis.

Zibo sõnul on Vabariigi President ja presidendi kantselei Eesti riigiarhitektuuri keskne tugisammas. «Näen oma rolli presidendi ja tema meeskonna igakülgses toetamises riigipea põhiseaduslike ülesannete täitmisel. Igaühele on presidendi ettepanek minna juhtima tema kantseleid tõsine proovikivi, nii võtan seda minagi,» ütles ta.

Zibo on töötanud üle kuue aasta riigikantselei tugitegevuste juhina ning enne seda 17 aastat erinevatel juhtivatel ametikohtadel riigikontrollis.

Tagasi üles