Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
(+372) 507 3066

Zelenskõi rääkis uutest lahendustest majanduse toetamiseks

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Kirill Chubotin/UKRINFORM/SIPA/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi teatas kolmapäevaõhtuses pöördumises uutest lahendustest majanduse ja ettevõtluse toetamiseks, edastas meediakanal Ukrinform.

Presidendi sõnul lepiti kohtumisel valitsusametnikega kokku konkreetsete otsuste langetamise vajaduses ettevõtluse ja majanduse toetamiseks ning töökohtade päästmiseks.

«Pidasin pika ja väga põhjaliku kohtumise valitsusametnike ja parlamendiesindajatega. Arutasime mitmeid küsimusi. Kavandasime otsuseid kaitseväe tõhusamaks toetamiseks ja majandustegevuse toetamiseks riigis. Et me ei saaks mitte ainult päästa töökohti, vaid anda ka Ukraina majandusele rohkem võimalusi ja rohkem kasvupotentsiaali,» rääkis riigipea.

Zelenskõi sõnul arutati kohtumisel valitsusametnikega piirkondade ettevõtjatega kohtumistel tehtud järeldusi.

«Kõik üksikasjad esitab valitsus vastavate otsuste eelnõude koostamisel. Aga juba praegu võib öelda, et oleme valitsusega kokku leppinud, et ministrid otsivad alternatiivseid lahendusi ilma »valgele« ärile survet avaldamata. Oleme kokku leppinud ka täiendavates riiklikes sammudes varimajanduse kaotamise suunas,» märkis president.

Lisaks arutasid osapooled koostööd partneritega, et leida reaalsed lahendused lubatud 50 miljardile USA dollarile külmutatud Venemaa varadest.

«Meie partneritelt on tulnud palju poliitilisi avaldusi ja sellega seoses tehakse veel palju. Kuid me vajame tõelist ja toimivat mehhanismi. Meil on vaja agressori varadest saadavaid vahendeid, et saada reaalset abi end agressori eest kaitsmisel. Vaja on, et see kõik läheks lähikuudel kasutusse Ukraina ja ukrainlaste heaks. Vastavad arutelud on kestnud liiga kaua ja lõpuks on meil vaja otsuseid,» tõdes president.

Tagasi üles