Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus
(+372) 507 3066

Zelenskõi sõnul keskendutakse Pokrovski suunale

Copy
Droonivaade rünnakust venelaste positsioonidele Pokrovski suunal.
Droonivaade rünnakust venelaste positsioonidele Pokrovski suunal. Foto: 68TH SEPARATE JAEGER BRIGADE 'OLEKSY DOVBUSHA'/Reuters TV/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi rääkis teisipäevaõhtuses pöördumises rahva poole, et praegu keskendutakse Pokrovski suunale ja operatsioon Kurski oblastis jätkub, vahendas uudistekanal Ukrinform.

Zelenskõi sõnul viidi läbi kontroll kaitseväe mürskudega varustatuse tagamiseks. President rõhutas sellega seoses, et äärmiselt oluline on praegu, et partnerid tegelikult ka täidaksid endale võetud kohustusi.

«Ukraina relvajõudude ülemjuhatajalt Oleksandr Sõrskõilt on tulnud mitmeid teateid. Eesliini kuumad kohad on ennekõike Pokrovski suund ehk Donetski oblast. Me mõistame vaenlase käike ja kavatsusi ning tugevdame end. Oleme kontrollinud mürskude tarnimist. See on praegu väga oluline, et meie partnerid täidaksid oma kohustusi iga paketi ja kõigi meie lepingute osas,» sõnas Zelenskõi.

Seoses operatsiooniga Kurski oblastis märkis president: «Meie lahingutegevus jätkub, astutakse edasisi samme. Me kontrollime teatud piirkondi.»

Ukrinformile teadaolevalt toimus päeva algusest rindel 54 lahingut. Kaitsevägi tõrjus Pokrovski sektoris 11 rünnakut ja lahingutegevus jätkus neljas kohas.

Venemaa nurjas kolmapäeval Ukraina võitlejate rühma katse ületada piiri läänepoolses Brjanski oblastis, väitis hilisõhtul Vene oblastikuberner Aleksandr Bogomaz suhtlusvõrgustikus Telegram.

«Brjanski oblastis asuvas Klimovi rajoonis peatati Ukraina luure-sabotaažirühma katse tungida Venemaa territooriumile,» kirjutas kuberner.

Tagasi üles