Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Harku vallas toimus võimupööre, oravad tõugati troonilt (2)

Copy
Harku vallavanem Katrin Krause.
Harku vallavanem Katrin Krause. Foto: Sander Ilvest

Harku vallavolikogu avaldas tänasel erakorralisel istungil umbusaldust  reformierakondlastest volikogu aseesimehele Mart Eensalule ja vallavanemale Katrin Krausele.

Eensalu umbusaldamise poolt oli 12, vastu 8 vallavolinikku.

Uueks aseesimeheks esitati Jaanus Härmsi (EKRE) kandidatuur ning salajasel hääletusel sai Härms 12 poolt- ja 8 vastuhäält.

Vallas oli tänaseni võimul Isamaa ja Reformierakonna koalitsioon. Nüüd on Isamaa otsustanud oravad üle parda visata ning teiste volikogus esindatud poliitiliste jõududega uue koalitsiooni luua. See tundub ka õnnestuvat.

Järgmine päevakorrapunkt on umbusalduse avaldamine vallavanemale Katrin Krausele. Järgmised päevakorrapunktid on uue vallavanema valimine, vallavalitsuse liikete arvu ja struktuuri kinnitamine ning lõpuks vallavalitsuse liikmete kinnitamine.

Krausele umbusalduse avaldamise poolt oli 11 vallavolinikku.

Seejärel hakati valima uut vallavanemat. Kandidaatideks esitati praegune vallavolikogu esimees Erik Sandla (Isamaa) ja äsja kukutatud Krause.

Salajase hääletamise tulemusena sai Sandla 11 ja Krause 8 poolthäält, üks sedel oli kehtetu. Seega sai uueks vallavanemaks Sandla.

Tagasi üles