Päevatoimetaja:
Marek Kuul
(+372) 507 3066

Ukraina kutsus doonoreid üles toetama ÜRO abiprogrammi rahastamist

Copy
Venemaa raketirünnaku järel Kiievi oblastis.
Venemaa raketirünnaku järel Kiievi oblastis. Foto: VALENTYN OGIRENKO/Scanpix

Ukraina välisministeerium palus rahvusvahelisel doonorkogukonnal aidata kaasa ÜRO Ukraina humanitaarvajaduste ja -reageerimisplaani 2024 nõuetekohasele rahastamisele, vahendas meediakanal Ukrinform.

Ministeerium tegi avalduse ülemaailmse humanitaarabipäeva puhul.

Välisministeerium avaldas ühtlasi austust hukkunud humanitaartöötajate, vabatahtlike ja päästjate mälestusele. Samuti toonitati avalduses Ukraina humanitaarametite ja ÜRO süsteemi organisatsioonide edasise töö tähtsust valitsuse humanitaarabialaste jõupingutuste toetamisel, kui tegeletakse Venemaa relvastatud agressiooni tagajärgede likvideerimisega.

"Samuti avaldame siirast tänu doonorkogukonnale Ukraina humanitaarreageerimise rahalise toetuse eest. Kiireloomulist humanitaarolukorda silmas pidades kutsume üles panustama ÜRO Ukraina humanitaarreageerimisplaani nõuetekohasesse rahastamisse 2024. aastal," seisis avalduses.

Ukraina diplomaadid juhtisid tähelepanu miljonite Ukraina kodanike saatusele, kes sattusid ajutiselt okupeeritud Ukraina territooriumil äärmiselt rasketesse tingimustesse ja pideva surve alla.

"Rõhutame vajadust tõhustada rahvusvahelisi jõupingutusi, et tagada neile juurdepääs humanitaarabile kooskõlas rahvusvahelise humanitaarõiguse normidega," teatas välisministeerium.

Ministeerium kinnitas, et vaatamata Venemaa agressiooni põhjustatud raskustele on Ukraina jätkuvalt pühendunud maailma humanitaarideaalidele ja -põhimõtetele.

"Õiglase ja jätkusuutliku rahu saavutamine Ukrainas suurendab oluliselt meie riigi panust ülemaailmsesse toidujulgeolekusse ja rahvusvahelisse humanitaarreageerimisse," rõhutas ministeerium.

Tagasi üles