Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Nädalavahetusel selgub Balti piirkonna kauneim koer

Copy
Koertenäitus Otepääl Tehvandi staadionil.
Koertenäitus Otepääl Tehvandi staadionil. Foto: Maarius Suviste

Sel laupäeval ja pühapäeval jagatakse Eestis Balti regiooni kõige prestiižsemaid koertenäituse tiitleid, kui Eesti Kennelliit korraldab rahvusvahelise näituse Balti Võitja 2024.

Nädalavahetusel saab Luigel näha ligi 2400 koera 278 eri tõust, enim on osalemas labradori retriivereid, ameerika staffordshire’i terjereid ja basenjisid. Tuntud tõugude kõrval tuleb ringi ka haruldasemaid nagu prantsuse veekoer barbet, elegantne portselanhagijas, Jaapanist pärit kishu ja rastapatsidega komondor.

Balti võitja tiitel on hinnatud ka väljaspool Balti riike – osalejaid on kokku 11 maalt, Eesti, Läti ja Leedu kõrval näiteks Soomest, Rootsist, Norrast, Poolast, Saksamaalt, Gruusiast ning isegi Hispaaniast. Ka koeri hindavad kohtunikud on rahvusvahelise haardega, pärit lähemalt ja kaugemalt Euroopast ning Brasiiliast.

Näitus on mõlemal päeval külastajatele avatud kell 10–18. Hommikupoole saab jälgida koerte hindamist tõuringides, põnevad finaalvõistlused algavad orienteeruvalt kell 15. Nii laupäevaseid kui pühapäevaseid finaalvõistlusi näeb otseülekandes ka Youtube’is.

Müügialalt leiab koeraomanik oma lemmikule nii maiuseid, toitu, mänguasju kui tarvikuid, paljud tooted on näitusepäevadel soodsamate hindadega.

Balti Võitja näitust korraldatakse kolme Balti riigi kennelorganisatsioonide poolt roteeruvalt, Eesti Kennelliit annab pühapäeval korraldamisõiguse järgmiseks aastaks üle Läti Künoloogilisele Föderatsioonile. Eestis jagatakse hinnatud tiitleid taas kolme aasta pärast.

Märksõnad

Tagasi üles