Alles hiljuti meie telerites olümpiamängude ülekandeid kommenteerinud Timo Tarve on ajakirjanik, kelle kohta võib liialdamata kasutada sõna «legendaarne». Pikka aega Kuku raadios töötanud mees on suutnud ikka olla õiges kohas, esitada õigeid küsimusi ja rääkida olulistel teemadel.

Samas ei ole ta selle tööga kogunud endale vaenlasi – Tarvet meenutavad hea sõnaga isegi need, kes on pidanud tema mikrofoni ees punastama või ennast välja keerutama.

Postimehe toimetuses sotsiaalset eksperimenti tehes ehk Tarvet iseloomustavat sõna küsides kostab vastuseks: rahulik, punktuaalne, tasakaalustav, analüüsiv, intelligentne... «Ta ei ole terav selles mõttes, et sõidaks kellelegi sisse, aga mingi vimka, muige või irooniaga suudab siiski teravust tekitada,» mainib üks kolleeg.

Tarve kohta soostub kommentaari andma isegi hiljutine peaminister ja nüüdne Euroopa Liidu kõrge välisesindaja Kaja Kallas, kes end muidu meediast pigem eemale hoiab. «Timo on alati põhjalikult valmistunud, hea eesti keelega, lugupidav, meeldiv ja sõbralik,» pole Kallas kiitusega kitsi.