Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

VÕIDA KINOPILETID! Kultusfilm "Vares" naaseb kinodesse uues kuues

Copy
Kaader filmist „Vares”
Kaader filmist „Vares” Foto: ACME Film OÜ

23. augustil jõuab Eesti kinodesse kultusfilmi „Vares” uusversioon.

Kättemaksu- ja märulipõnevik "Vares" (2024) on uusversioon 1994. aasta kultusfilmist, mis põhineb James O'Barri graafilisel romaanil. Film räägib Eric Draveni ja tema kihlatu Shelly loo. Mässumeelsed hingesugulased Eric Draven (Bill Skarsgård) ja Shelly Webster (FKA twigs) mõrvatakse jõhkralt. Mõni aeg pärast armunute tapmist toob vares tagasi Ericu hinge. "Inimesed arvasid kunagi, et kui keegi sureb, tuleb vares ja viib ta hinge surnute maale. Kuid mõnikord, ainult mõnikord, toob vares selle inimese hinge tagasi, et seada asjad õigeks." Nende sõnadega annab loo autor Ericule võimaluse elavate ja surnute maailmas rännates päästa oma eluarmastus. Ennast ohverdades asub mees kätte maksma, et kord majja lüüa. Film on alla 16aastastele keelatud!

Kaader filmist „Vares”
Kaader filmist „Vares” Foto: ACME Film OÜ

Filmi helitaust ühendab endas 90ndate industriaal- ja alternatiivroki elemente, aidates luua sünge ja romantilise atmosfääri ning edastades samal ajal originaalfilmi muusikalist pärandit. Filmi režissöör Rupert Sanders („Lumivalgeke ja kütt” ja „Hing anumas”) on sündmustele loonud tumeda ja müstilise keskkonna, kus kaameratöö ja valguslahendused võimendavad teispoolsuse tunnet. Sündmused leiavad aset grafitiga tänavakultuuri ja ööklubide maailmas, võõrutuskeskuses ning põrguna mõjuvas mahajäetud raudteejaamas. „Varese” tegevustik linna öistel ja hämaratel tänavatel lisab emotsionaalset pinget ja põnevust, ent ei varjuta Ericu ja Shelly romantilise loo intiimsust ja ilu. See on film leinast, kaotusest, armastuse ja vihkamise jõust ja kättemaksust. On teada, et O'Barr kirjutas loo pärast oma kihlatu traagilist surma autoõnnetuses, mis annab sellele sügava isikliku alatooni.

Kuigi 2024. aasta versioon toob kaasa uusi nüansse ja värskeid tõlgendusi, võrreldakse filmi paratamatult 1994. aasta originaaliga (režissöör Alex Proyas), mis kõnetas oma ajastu noori, kes kasvasid üles alternatiivroki, pungi ja metalli laineharjal. Originaal sai (kuri)kuulsaks ka näitleja Brandon Lee õnnetu surma tõttu võtetel. Kaks nädalat enne võtteperioodi lõppu leidis aset traagiline õnnetus, kus valesti ette valmistatud püstoliga toimunud tulistamise tagajärjel Brandon suri. Brandon Lee oli näitleja ja võitluskunstide õpetaja Bruce Lee poeg. „Varest“ peetakse kultusklassikaks, mille mõju ulatub tänapäevani.

Kaader filmist „Vares”
Kaader filmist „Vares” Foto: ACME Film OÜ

Bill Skarsgård („John Wick 4“, „See“, „See: Teine peatükk“) on Rootsi näitleja, tuntud peamiselt oma rolli eest Pennywise'ina filmis "It".

Shelly rollis on Briti laulja ja laulukirjutaja Tahliah Debrett Barnett artisti nimega FKA twigs („Kulla poiss“), kes on saanud tuntuks oma unikaalse stiili ja innovatiivsete muusikavideotega.

Kaader filmist „Vares”
Kaader filmist „Vares” Foto: ACME Film OÜ

Võida kinopiletid!

Vasta küsimusele ja saada vastus märksõnaga „Vares“ aadressile communications@acmefilm.ee hiljemalt 26.08.2024.

ACME Film Eesti kingib 27.08.2024 kolmele õnnelikule õigesti vastanule kaks tasuta kinopiletit filmile „Vares”.

Küsimus: Filmis teeb kaasa üks Soome tippnäitleja, kes on osalenud ka Eesti filmides/Eestiga kaastöös tehtud filmides. Kes on see naisnäitleja?

Filmi jookseb Apollo Kinodes. Pileti saad osta SIIT

Copy
Tagasi üles