Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Laimusüüdistusega kohtusse läinud värske riigikogulane sai hoopis ise vastu näppe (3)

Copy
Vladimir Arhipovi jaoks on kohtusaaga õppetunniks, et ebameeldivate väljaütlemiste peale ei ole mõtet teisi kohtusse anda, sest poliitik peab paksu nahaga olema.
Vladimir Arhipovi jaoks on kohtusaaga õppetunniks, et ebameeldivate väljaütlemiste peale ei ole mõtet teisi kohtusse anda, sest poliitik peab paksu nahaga olema. Foto: Madis Veltman

Suvel riigikogu liikmeks saanud endine Maardu linnapea Vladimir Arhipov (KE) esitas 2018. aasta lõpus laimusüüdistusega hagi kohaliku opositsioonipoliitiku Nikolai Degtjarenko vastu, kuid sai vastu vastuhagi – jällegi laimu eest – ning ühtlasi kaotava otsuse. Pikk kohtusaaga lõppes hiljuti.

Vastastikuste hagide pendeldamise algpunkt on 7. novembril 2018 ilmunud artikkel uudisteportaalis Baltnews. Degtjarenko ütles seal Arhipovi kohta laused, mille viimane leidis olevat valed ja teda diskrediteerivad: «Maardus õitseb jätkuvalt onupojapoliitika, kõik «soojad» kohad jagatakse sugulaste ja lähikondlaste vahel, samal ajal oma ala professionaale lastakse massiliselt lahti.» Ühtlasi avaldas Degtjarenko arvamust, et Arhipovi koht on kohtupingis, ja kahtlustas teda ametiseisundi kuritarvitamises.

Tagasi üles