Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Esmaspäevast sõidavad Tallinnas taas kõik trammid (5)

Copy
Järgmisest nädalast taastub Tallinna trammiliiklus täies mahus.
Järgmisest nädalast taastub Tallinna trammiliiklus täies mahus. Foto: Sander Ilvest

Alates esmaspäevast, 19. augustist on Tallinnas taas töös kõik viis trammiliini, mille liiklus oli vahepeal ajutiselt häiritud nii Vanasadama trammitee ehitamise kui Tondi raudteeülesõidu eritasandilise ristmiku rajamise tõttu.

Tondi lõppjaama hakkasid liinid nr 3 ja nr 4 sõitma juba 1. augustil. Alates 19. augustist taastub ka Kopli-suunaline trammiliiklus: liin nr 1 Kopli–Kadriorg, liin nr 2 Kopli–Suur-Paala ja liin nr 5 Kopli–Vana-Lõuna.

Abilinnapea Kristjan Järvan kinnitas, et Vanasadama trammitee ehitustööd on jõudmas lõpusirgele, mis võimaldab järgmise aasta alguses avada trammiliikluse uuel trassil. «Vanasadamasse suunatakse trammiliin nr 2, mis esialgu hakkab sõitma marsruudil Kopli–Vanasadam–Suur-Paala. Pärast seda, kui Rail Balticu Ülemiste terminali ehitus jõuab faasi, mis võimaldab sealt trammiga läbisõitu, hakkab see esimesel võimalusel liikuma lennujaama suunal,» lausus Järvan.

«Strateegilises plaanis suurendab aga uue trammitrassi valmimine Tallinna trammivõrgu töökindlust, võimaldades tramme vajadusel kesklinna poole tagasi pöörata, kui mõnel harul on juhtunud avarii või esineb rike. Lisaks aitab uus trammitee Hobujaama ristmikul tõsta trammide läbilaskevõimet,» selgitas abilinnapea.

Tagasi üles