Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Financial Timesi avaldatud Vene laevastiku tuumasihtmärkide kaardil on ka Pärnu (24)

Copy
Venelased avaldasid kaardi, kus on nende laevastiku ründesihtmärgid.
Venelased avaldasid kaardi, kus on nende laevastiku ründesihtmärgid. Foto: Vitaly Nevar / REUTERS

Briti ärileht Financial Times avaldas kaardi, kuhu on märgitud Euroopas asuvad sihtmärgid, mida venelased võiksid rünnata tuumarakettidega, Eestist on kaardile märgitud Pärnu. Julgeolekuasjatundjate hinnangul on tegemist vana kaardiga, mille avaldamine tuleb kasuks vaid Venemaale.

Financial Times kirjutab, et nende käes on venelaste salajased dokumendid, kus on peal Euroopas asuvad kohad, mida Venemaa võib tuumarakettidega rünnata. Võimalikud sihtmärgid iga Venemaa mereväe laevastiku jaoks asuvad suuresti Norras ja Saksamaal. Seal on ka mereväebaas Bergenis, samuti radariobjektid ja eriüksuste rajatised. Eestist on ära märgitud Pärnu.

Julgeolekuekspertide hinnangul on siiski tegemist vana kaardiga, mille avaldamine teenib vaid Venemaa huve. Kaitseväe peastaap sellise kaardi kommenteerimist vajalikuks ei pea, kuna sihtmärgid on venelastel olnud nagunii paigas, aga nüüd kasutavad nad oma tuumaheidutust selleks, et hirmutada Ukrainat. Venelaste huvi on just see, et kogu lääs räägiks pidevalt nende tuumarelvadest.

Tagasi üles