Päevatoimetaja:
Ulla Länts
6662307

GRAAFIKUD Algab tihe trügimine konservatiivse opositsiooni tiival (28)

Copy
EKREst välja visatud või lahkunud Leo Kunnas, Jaak Valge ja Henn Põlluaas. Viimane sõnas, et Eesti Erakond Rahvuslased ja Konservatiivid on kindlasti märksa laiema haardega konservatiivid kui EKRE.
EKREst välja visatud või lahkunud Leo Kunnas, Jaak Valge ja Henn Põlluaas. Viimane sõnas, et Eesti Erakond Rahvuslased ja Konservatiivid on kindlasti märksa laiema haardega konservatiivid kui EKRE. Foto: Madis Veltman

Äsja registreeritud uus rahvuskonservatiivide erakond kergitab küsimuse, kui palju parempoolse ilmavaatega parteisid Eestisse mahub ja kui parempoolsed või konservatiivsed need erakonnad üldse on.

Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast (EKRE) lahkunud liikmete initsiatiivil (546 registreeritud liikmest 345 on endised ekrelased) loodud Eesti Erakond Rahvuslased ja Konservatiivid (EERK) on teine erakond, mille nimes sõna «konservatiivne», kuid EERKil seisab ees enda tõestamine ja valijaskonna leidmine vähemalt nelja parempoolse partei vahel.

Küsimusele, milliseid erakondi võiks Eestis nimetada konservatiivseteks, vastas EERKi eelvalitud esimees Henn Põlluaas, et kindlasti EKRE, Isamaa. «Ja meie loomulikult!»

Tagasi üles