Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Tallinna teletorni raksatas piksetabamus (5)

Copy
Tallinna teletorn saab igal aastal paar välgutabamust, mis torni tööd ja tehnikat ning lahtiolekuaegadel külastavaid turiste ei mõjuta.
Tallinna teletorn saab igal aastal paar välgutabamust, mis torni tööd ja tehnikat ning lahtiolekuaegadel külastavaid turiste ei mõjuta. Foto: Erik Prozes

Tugev vihmasadu ja sellega kaasnenud äike, rahe ning vali tuul tekitasid läinud ööl mitmel pool Eestis vähemal või suuremal määral kahju, kuid säästsid drastilistest tagajärgedest. Piksetabamuse sai ka Tallinna teletorn.

Teletorni juht Jüri Kriisemann ütles Postimehele, et Eesti kõrgeim «piksevarras» ega sealne tehnika äikese tõttu kannatada ei saanud. «Meil on korralik varundus selliste asjade jaoks olemas. Rikki midagi ei läinud ja midagi hullu ei juhtunud,» lisas ta. «Me saame neid [pikselööke] umbes kolm-neli korda aastas.»

Tallinna teletorni juhataja Jüri Kriisemann (paremal) näituse «Eiffel, aina kõrgemale!» avamisel selle aasta aprillis. Kriisemanni kõrval on Gustave Eiffeli järeltulija Savin Yeatman-Eiffel.
Tallinna teletorni juhataja Jüri Kriisemann (paremal) näituse «Eiffel, aina kõrgemale!» avamisel selle aasta aprillis. Kriisemanni kõrval on Gustave Eiffeli järeltulija Savin Yeatman-Eiffel. Foto: Madis Veltman
Tagasi üles