Päevatoimetaja:
Margus Martin

Õpetajate põuda troonib matemaatikaõpetajate nappus (4)

Tartu Annelinna gümnaasium direktor ja Tartu Ülikooli pedagoogika õppejõud Hiie Asser iseloomustas õpetaja elukutset kui erakordselt intensiivse suhtlusega tööd, kus on vastutust ning vaja on erinevaid pädevusi heaks toimimiseks. Asser rõhutas, et kool on suures muutumises ja selguseks on vaja aega.
Tartu Annelinna gümnaasium direktor ja Tartu Ülikooli pedagoogika õppejõud Hiie Asser iseloomustas õpetaja elukutset kui erakordselt intensiivse suhtlusega tööd, kus on vastutust ning vaja on erinevaid pädevusi heaks toimimiseks. Asser rõhutas, et kool on suures muutumises ja selguseks on vaja aega. Foto: Kristjan Teedema

Koolijuhtide sõnutsi on matemaatika või loodusteaduste õpetaja leidmine jackpot, aga õnnega ollakse koos ka siis, kui leitakse klassi ette inglise keele või muusikaõpetaja.

Haridus- ja teadusministeeriumist (HTM) öeldi, et kuna õpetajate puudus on pidevas muutumises, on täpset arvu keeruline öelda.

«Seda, kui palju kusagil õpetajaid täpsemalt puudu on, teab eeskätt koolipidaja ehk kohalik omavalitsus,» ütles ministeeriumi kommunikatsiooniekspert Paul-Henry Sereda. HTMis teatakse siiski, et puudus on eeskätt loodus- ja täppisteaduste, matemaatika ja eesti keele õpetajatest ning haridusvaldkonna tugispetsialistidest.

Tagasi üles