Päevatoimetaja:
Tarvo Madsen

Valitsus eitab ametnike vahel arutatud ummiku­maksu ideed (8)

Copy
Eesti linnad, kus oleks mõtet ummikumaksu rakendada, saab üles lugeda tõenäoliselt ühe käe sõrmedel. See, kas ja kui palju turismi- või ummikumaks riigi äärealasid aitaks, on kaheldav.
Eesti linnad, kus oleks mõtet ummikumaksu rakendada, saab üles lugeda tõenäoliselt ühe käe sõrmedel. See, kas ja kui palju turismi- või ummikumaks riigi äärealasid aitaks, on kaheldav. Foto: Konstantin Sednev

Ehkki peaminister Kristen Michal (RE) asus neljapäeval kiiresti eitama ametnike kirjavahetuse kaudu avalikkuse ette lekkinud kavatsust kehtestada automaksule lisaks ka ummikumaks, ei saa siiski eitada, et valitsuse ja omavalitsuse ametnikud on sel teemal kirju vahetanud.

Avalikuks tulnud kirjavahetusest regionaal- ja põllumajandusministeeriumi ja kohaliku omavalitsuse (KOV) vahel viitas ministeeriumi ametnik, et KOVi tulubaasi suurendamiseks on plaanis välja pakkuda ummikumaks, mistõttu paluti KOVilt andmeid liiklustiheduse kohta, et esmaseid arvutusi teha. Regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartmani (SDE) sõnul algatas kirjavahetuse KOV.

Tagasi üles