Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
5916 2730

Välisministeerium sai uue asekantsleri

Copy
Illustreeriv foto välisministeeriumi hoonest.
Illustreeriv foto välisministeeriumi hoonest. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantsleri kohale asub neljapäevast senine välisministeeriumi juriidilise osakonna peadirektor Kerli Veski.

Välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) sõnas pressiteate vahendusel, et Veski on õige inimene rolli täitma, kuna omab tugevat juriidilist tausta ning tal on pikk juhtimiskogemus välisministeeriumi erinevates osakondades. 

«Juriidilise ja konsulaarvaldkonna küsimused on omavahel tihedalt seotud ja Kerlil on pikaaegne kogemus mõlemast valdkonnast,» lisas Tsahkna.

Veski alustas oma karjääri välisministeeriumis 2000. aastal juriidilise osakonna atašeena ning 2002. aastast tegutses ta osakonnas büroodirektorina. Aastatel 2004 kuni 2007 töötas Veski Eesti suursaatkonnas Moskvas konsulaartalituse direktorina.

Pärast seda jätkas Veski tööd välisministeeriumi konsulaarosakonnas, olles aastatel 2007 kuni 2009 seal õigusbüroo direktor. Hiljem töötas ta arendusnõunikuna personaliosakonnas. Aastatel 2013 kuni 2015 töötas Veski Eesti suursaatkonnas Helsingis, kus täitis taas konsulaartalituse direktori rolli. Praegust ametikohta välisministeeriumi juriidilise osakonna peadirektorina on Veski täitnud alates 2015. aastast.

Kerli Veski omandas 2000. aastal Õigusinstituudis õigusteaduse erialal bakalaureusekraadi ning lõpetas 2013. aastal Tallinna Tehnikaülikooli õigusteaduse magistrantuuri cum laude. Lisaks on Veski läbinud Ameerika Ühendriikide Johns Hopkinsi ülikooli Bologna keskuses rahvusvaheliste suhete eriala.

Veski võtab üle ametiposti Erki Kodarilt, kes tegutses välisministeeriumi juriidiliste ja konsulaarküsimuste asekantslerina 2019. aastast.

Tagasi üles