Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Tartus sadas eile maha pea terve augusti vihmanorm

Copy
Tartu Ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haigla uputas teisipäevane suur vihm sedasi üle, et linnapea lubas appi saata vabatahtlikud päästjad.
Tartu Ülikooli kliinikumi Maarjamõisa haigla uputas teisipäevane suur vihm sedasi üle, et linnapea lubas appi saata vabatahtlikud päästjad. Foto: Margus Ansu

Sellist sadu kohe ei meenugi, tunnistas ASi Tartu Veevärk juht Toomas Kapp eile keskpäeval pärast Tartu uputuse kaardistamist. Just sel ajal, kui suur hulk inimesi tööle ruttas, läksid taeva­kraanid valla ja algas tõeline vihmavaling.

Autoga liigeldes oli nähtavus sisuliselt olematu, inimesed jäid teepervele seisma. Riia tänava raudteeviaduktist oli saanud järv, Raatuse tänaval uppusid nii autod kui ka sealsed ärid.

Tartu Ülikooli füüsikainstituudi ilmajaam mõõtis Maarjamõisa väljal sademete hulgaks 52 millimeetrit. Mõned erailmajaamad mõõtsid koguni 75 millimeetrit sademeid. Augusti keskmine sademete hulk Tartus on 79 millimeetrit. Seega sadas Taaralinnas eilse hommikuga maha pea terve kuu vihm. Kapp kinnitas, et tegemist oli viimase kaheksa aasta suurima vihmaga.

Tagasi üles