Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Ungari välisminister: Balti riigid alustasid Ungari vastu propagandakampaaniat (28)

Ungari välisminister Péter Szijjártó sõnul põhineb Balti riikide kriitika lapsikul valel, kuna Vene ja Valgevene kodanikud vajavad Schengeni viisaruumi sisenemiseks jätkuvalt viisat ning neile antakse elamislubasid seaduslike protseduuridega.
Ungari välisminister Péter Szijjártó sõnul põhineb Balti riikide kriitika lapsikul valel, kuna Vene ja Valgevene kodanikud vajavad Schengeni viisaruumi sisenemiseks jätkuvalt viisat ning neile antakse elamislubasid seaduslike protseduuridega. Foto: Attila Kisbenedek / AFP / Scanpix

Ungari välisminister Péter Szijjártó nimetas propagandakampaaniaks Balti riikide kriitikat Ungari otsusele lubada lihtsustatud korras riiki sisse tööjõudu, sealhulgas Venemaalt ja Valgevenest.

Ungari välisministri sõnul põhineb Balti riikide kriitika lapsikul valel, kuna Vene ja Valgevene kodanikud vajavad Schengeni viisaruumi sisenemiseks jätkuvalt viisat ning neile antakse elamislubasid seaduslike protseduuridega, vahendas The Budapest Times.

Szijjártó lisas, et elamislubade andmine kuulub Euroopa Liidu (EL) liikmesriikide pädevusse ning Eestil, Lätil ja Leedul on samasugused õigused. «Oleks parem, kui mu Balti kolleegid informeeriks oma kodanikke korrektselt, mitte ei käivitaks järjekordset laimukampaaniat,» märkis ta.

Tagasi üles