Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Sotsiaalministeerium varjab infot vanemahüvitiste kohta (26)

«Analüüsime ja siis saame anda selge sisendi valitsusele otsuste tegemiseks,» lubab sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo.
«Analüüsime ja siis saame anda selge sisendi valitsusele otsuste tegemiseks,» lubab sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaalministeerium varjab infot vanemahüvitise kohta, et enne ministeeriumi esitlust ei saaks näidata perehüvitiste erinevate kärpevariantide mõju riigieelarvele.

Seoses riigi kärpeplaanidega on luubi all riiklikud perehüvitised ehk lisaks vanemahüvitisele ka lastetoetused ja lasterikka pere toetused, mida mullu maksti kokku 841 miljonit eurot.

Millised võiksid olla lastetoetuste vajaduspõhisuse põhimõtted, pole sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (RE) seni avaldanud, kuid vanemahüvitise kohta ütles niipalju, et mõte liigub mitte maksmise aja lühendamise, vaid maksimummäära vähendamise suunas.

Summasid ta ei nimetanud. «Kui ma manipuleeriksin võimalustega, mida pole läbi analüüsitud ega läbi arutatud, ammugi otsustatud, siis ma tekitan asjatut frustratsiooni teatud elanikkonnagruppides. Analüüsime ja siis saame anda selge sisendi valitsusele otsuste tegemiseks,» põhjendas Riisalo kidakeelsust.

Tagasi üles