Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Uuring: eelistatuim peaministrikandidaat on Urmas Reinsalu (26)

Copy
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Mihkel Maripuu

Ühiskonnauuringute instituudi viimase küsitluse põhjal on kõige populaarsem peaministrikandidaat jätkuvalt Isamaa esimees Urmas Reinsalu, kellele järgneb värskelt peaministriametisse astunud reformierakondlane Kristen Michal.

Vastajatelt küsiti, keda nad eelistaksid näha peaministriametis? Valida oli võimalik riigikogus esindatud erakondade esimeeste vahel ning vastajate eelistuste põhjal kujunes välja järgmine paremusjärjestus. Urmas Reinsalu toetas 23 protsenti, Kristen Michalit 20 protsenti, Keskerakonna esimeest Mihhail Kõlvartit 13, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liidrit Martin Helmet ning sotsiaaldemokraatide esimeest Lauri Läänemetsa neli ja Eesti 200 esimeest Margus Tsahknat kaks protsenti.

Veel küsiti, millised on vastajate ootused uuele peaministrile ning küsimus oli järgmine: «Palun öelge, millised on teie ootused sellele, kuidas Kristen Michal saab oma tööga peaministrina hakkama». Vastajatest 38 protsenti arvab, et Michal saab oma tööga hakkama «väga halvasti» või «pigem halvasti», 35 protsendi arvates «pigem hästi» või «väga hästi» ning 27 protsendil puudus arvamus.

Tagasi üles