Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman
(+372) 507 3066

Zelenskõi sõnul on kaitsetööstuses edukalt tööle hakanud välisfondid

Copy
Venemaa droonirünnak Kiievis.
Venemaa droonirünnak Kiievis. Foto: Gleb Garanich/Scanpix

Välisfondid on Ukraina kaitsetööstuses reaalselt ja nähtavalt tööle hakanud ning see on suur saavutus, rääkis neljapäevaõhtuses pöördumises rahva poole president Volodõmõr Zelenskõi, kelle sõnu vahendas uudistekanal Ukrinform.

«Mul oli väga üksikasjalik ja pikk vestlus strateegilise tööstuse ministri Oleksandr Kamõšiniga. Analüüsisime ministeeriumi ja meie kaitsevaldkonna asjaomaste ettevõtete tööd – mis on saavutatud ja mis plaanis. On häid tulemusi. Jutuks tuli palju erinevaid aspekte, mille seas meie soomusmasinad, droonid ja suurtükivägi,» rääkis president.

«Olen tänulik kõigile, kes töötavad meie kaitseettevõtetes, meie kaitsetööstuses. On ilmne, et sektor on muutumas täiesti erinevaks – tugevamaks ja tõhusamaks. On ülioluline, et välisfondid on lõpuks hakanud kaitsetootmises märgatavalt ja tõhusalt tööle, mis on meie jaoks märkimisväärne saavutus. Siin on rolli mänginud mitte ainult riigieelarve raha, vaid ka partnerite investeeringud kaitsetootmisse Ukrainas,» jätkas riigipea.

Zelenskõi sõnul on määratud kindlaks Ukroboronpromi ja raketispetsialistide uuendatud ülesanded.

«Paljudes valdkondades on meil praegu mitte ainult potentsiaalsed või konkreetsed tulemused, vaid kasvavad ka varud kaitse- ja julgeolekujõudude vajaduste rahuldamiseks. Lisaks valmistame ette samme, et tõsta oma kaugmaadroonide kogust ja kvaliteeti. Ukraina suudab alati oma huve kaitsta,» väljendas riigipea veendumust.

Zelenskõi tõi välja, et pidas neljapäeval kohtumise ka riigiettevõtete eest vastutajatega.

«Need, mis olid kunagi kahjumlikud või mitte alati täielikult meie riigi kontrolli all. Nüüd töötavad need täpselt nii, nagu peavad. Ja nad annavad raha riigieelarvesse. Need on kümned miljardid grivnad, mis tugevdavad Ukrainat,» kinnitas president.

«Aitäh kõigile, kes tõstavad Ukraina võimekust – meie riigi, meie tööstuse ja inimeste võimekust. Aitäh kõigile, kes võitlevad meie iseseisvuse eest,» lõpetas riigipea.

Tagasi üles