Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Hanno Pevkur soovitab Urmas Reinsalul mõelda riigimehelikult (18)

Copy
Uus valitsus andis teisipäeval riigikogu ees ametivande, ent Hanno Pevkur oli sel ajal USAs välislähetuses, mille tõttu jäi tal vanne andmata.
Uus valitsus andis teisipäeval riigikogu ees ametivande, ent Hanno Pevkur oli sel ajal USAs välislähetuses, mille tõttu jäi tal vanne andmata. Foto: Alex Brandon/AP/Scanpix

Hanno Pevkur (RE) kommenteeris opositsioonilise Isamaa esimehe Urmas Rein­salu (Isamaa) väidet, nagu oleks ta esindanud Eestit USAs ilma kehtivate kaitseministri volitusteta: «Soovitan Reinsalul mõelda riigimehelikult ja mitte laskuda väiklasesse ärapanemisse.»

«Minu hinnangul on kõnealusel juhul tegemist jabura formaaljuriidilise kitsaskohaga Eesti õiguses. Vabariigi president [Alar Karis] on nimetanud mu ametisse kaitseministrina, ka olen kaitseministrina ühe korra sellele riigikogule ametivande juba andnud,» lausus Pevkur Postimehele. Tema sõnul oli kohtumine USA kaitseministri Lloyd J. Austiniga juba ammu kokku lepitud ning selle ärajätmine oleks kahjustanud riikide kahepoolseid suhteid.

Uus valitsus andis teisipäeval riigikogu ees ametivande, ent Pevkur viibis sel ajal välislähetuses ning seetõttu jäi tal vanne andmata. Seda kinnitab ka 23. juulil vastu võetud ja Riigi Teatajas avalikustatud ametisse astumise teadaanne, kus on kirjas 13 ministrit, kelle hulgas kaitseministrit ei ole.

Tagasi üles