Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Keelenõude lõdvendamine lasi direktoritel kergemalt hingata (9)

Tallinna Linnamäe vene gümnaasiumi direktor Natalia Samoilova ütles, et B2-taseme sooritamiseks aasta juurde saamine toob koolide leevendust. Kuu aega enne õppeaasta algust otsivad nad logopeedi, kelle keeleoskus oleks vähemalt B2-tasemel, C1 nõuetele vastava logopeedi teenuseid plaanivad nad koolijütsidele sisse osta. Vakantne on ka koolipsühholoogi ametikoht.
Tallinna Linnamäe vene gümnaasiumi direktor Natalia Samoilova ütles, et B2-taseme sooritamiseks aasta juurde saamine toob koolide leevendust. Kuu aega enne õppeaasta algust otsivad nad logopeedi, kelle keeleoskus oleks vähemalt B2-tasemel, C1 nõuetele vastava logopeedi teenuseid plaanivad nad koolijütsidele sisse osta. Vakantne on ka koolipsühholoogi ametikoht. Foto: Oliver Kaur

Peaminister Kristen Michali (RE) juhitav valitsus otsustas eile oma esimesel istungil leevendada õpetajate ja koolijuhtide eesti keele oskuse nõudeid.

Eesti keeles õpetaval õpetajal peab olema 1. augustist C1-tase, kuid need, kes õpetavad üleminekuaja lõpuni põhikoolides vene keeles, saavad B2-taseme sooritamiseks aasta juurde.

«Meil on koole, kus kõik keelenõuded on täidetud ja kes saavad 1. septembril rahuliku südamega alustada. On koole, kus mõnel õpetajal on B1-tase ja võimalus aasta jooksul olukord lahendada. Ja on neid, kus väga suurel hulgal õpetajatel on keelenõuded täitmata,» lausus haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200), kelle sõnul sõltub eestikeelse hariduse kvaliteet otseselt töötajate keeleoskusest.

Keelenõuete leevendamine võimaldab venekeelsetes koolide 5.–9. klasside õpilastel õppida füüsikat või matemaatikat vene keeles, mainis Kallas.

Tagasi üles