Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo juhiks sai Ivo Raudheiding

Copy
Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo juhiks sai Ivo Raudheiding.
Keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo juhiks sai Ivo Raudheiding. Foto: Keskkriminaalpolitsei

Keskkriminaalpolitsei (KKP) majanduskuritegude büroo uue juhina alustas tööd Ivo Raudheiding, kellel on tugev valgekraeliste kuritegude uurimise taust.

KKP juht Leho Lauri sõnul räägib Ivo Raudheidingu kasuks tema pikaajaline kogemus valgekraelise kuritegevuse vastu töötamisel, seda nii korruptsiooni kui ka majanduskuritegude valdkonnas.

«Trendid majanduskuritegudes on mõjutatud väliskeskkonnast ja muutuvad ning politsei peab neid muutusi ette nägema ja suutma lahendada. Ivo Raudheidingul on kogemus juhtida keerulisi majanduskuritegude uurimisi ning tal on hea taju võimalike uute kuriteovaldkondade asjus ja ma usun, et need kogemused aitavad tal edukalt majanduskuritegude uurimist juhtida,» sõnas Laur.

Ivo Raudheidingu sõnul on mitmeid valdkondi, mis on majanduskeskkonnas esile kerkimas ja mida politsei pingsalt jälgib.

«Avatud majandus, nagu seda on Eestis, on mõjutatud globaalsetest trendidest kuritegevuses ning seetõttu on oluline riske teada ja võimalusel ennetada. Politsei analüüsib pidevalt majanduses toimuvat ning kriminaalmenetlustes tegeleme kõige suuremat mõju omavate juhtumitega. Näiteks on meie tähelepanu all virtuaalvääringutega seonduv, toetusrahade korrektne kasutamine ja rohepööret puudutavad teemad,» kirjeldas büroojuht.

Ivo Raudheiding lõpetas 2006. aastal Sisekaitseakadeemia ning asus tööle kriminaalpolitseis Lõuna-Eestis. Ta on töötanud organiseeritud kuritegude, korruptsiooni- ja majanduskuritegude uurimisega. 2021. aasta lõpust juhtis ta KKP majanduskuritegude büroo Lõuna talitust.

Praegu on tal käsil magistriõpingud Tartu Ülikoolis ühiskonna ja infoprotsesside analüüsi alal.

Tagasi üles