Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Jašini sõnul oodatakse valitsuse otsust õpetajate keeletaseme kohta (3)

Copy
Abilinnapea Aleksei Jašin.
Abilinnapea Aleksei Jašin. Foto: Tairo Lutter

Valitsus arutab neljapäeval seaduseelnõu, mis muudab õpetajate, koolijuhtide ja tugispetsialistide eesti keele oskuse nõudeid seoses eestikeelsele õppele üleminekuga, vahendab ERR.

Möödunud nädalal kirjutas Postimees õpetajate keeleeksamite tulemustest. Selgus, et juuni alguses sooritas 395 haridustöötajat B2-taseme keeleeksami ja 388 haridustöötajat C1-taseme eksami, mis tähendab, et vajaliku keeletaseme saavutas vastavalt 90 ja 70 pedagoogi.

Tallinna hariduse valdkonna abilinnapea Aleksei Jašin (Eesti 200) ütles ERRile antud intervjuus, et praegu oodatakse valitsuse otsust, mis selgitab, kas B1-tasemel keeleoskusega õpetajad saavad koolides töötamist jätkata olukorras, kus neilt nõutakse B2-keeletaset. «Kui selline otsus tehakse, peaksime 1. augustist Tallinnas lõpetama töölepingu vaid 80 õpetajaga,» ütles Jašin.

Ta lisas, et valitsus võib lubada B1-tasemel eesti keelt rääkivatel õpetajatel edasi töötada, kuid nõrgema keeleoskusega õpetajad enam jätkata ei saa.

«Ja kui sel neljapäeval ehk siis homme tuleb valitsuse määrus, mis lubaks näiteks jätkata nendega, kellel on B1, siis see on tõesti väga mõistlik ja konkreetne pakkumine praegu, et hakkama saada ja tõesti üle minna lõpuks eestikeelsele õppele, mis on väga-väga oluline, mulle isiklikult esimene prioriteet,» lisas abilinnapea.

Tagasi üles