Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

FOTOD Kristen Michali valitsus kogunes esimesele istungile

Täna kell 10 peab Stenbocki majas peaminister Kristen Michali (RE) valitsus esimese istungi ja kabineti nõupidamise.

Vaata, kuidas ministrid kogunevad ja millises meeleolus kulgevad algushetked. 

Valitsuse istungil annab riigisekretär Taimar Peterkop ülevaate Vabariigi Valitsuse töökorraldusest, tegevusprogrammi eelnõu koostamise ning direktiivide ülevõtmise hetkeseisust. Samuti käimasolevate Euroopa Liidu õiguse rikkumismenetlustest ja valitsuskomisjonide tegevusest.

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) annab ülevaate sellest, et seoses eestikeelsele õppele üleminekuga koolieelsetes lasteasutustes, üldhariduskoolides ja kutseõppeasutustes tehakse eelnõus muudatused eesti keele oskuse ja kasutamise nõuetes.

Rahandusminister Jürgen Ligi (RE) edastab ülevaate aastatel 2022–2029 Šveitsi-Eesti koostööprogrammi toetuse kasutamise tingimuste ja korra määruse kohta. 

Samuti annab rahandusminister valitsusliikmetele ülevaate riigieelarve seisust.

Peaminister Kristen Michali valitsuse ministrid:

Reformierakonna rahandusminister on Jürgen Ligi, kliimaminister Yoko Alender, kaitseminister Hanno Pevkur, sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo, kultuuriminister Heidy Purga ning majandus- ja tööstusminister Erkki Keldo.

Eesti 200 ministrid on välisminister Margus Tsahkna, haridus- ja teadusminister Kristina Kallas ning justiits- ja digiminister Liisa Pakosta.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) ministrid on siseminister Lauri Läänemets, terviseminister Riina Sikkut, regionaal- ja põllumajandusminister Piret Hartman ning Vladimir Svet, kes on taristuminister kliimaministeeriumis.

Tagasi üles