Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Pealinna parimad tänavatoidu restoranid, mida pead külastama!

Foto: Shutterstock

Jahu Tänavagurmee: kohustuslik peatuskoht Tallinna toidusõpradele

Tallinna südames peidab end tänavatoidu restoran Jahu Tänavagurmee, mis on võitnud nii kohalike kui ka turistide südamed.

Jahu bränd alustas oma teekonda 2018. aastal väikeses kioskis Vabaduse väljakul ning on tänaseks kasvanud pealinna üheks parimaks tänavatoidu restoraniks.

Jahu Tänavagurmee on koht, kus ei pakuta pelgalt kiirtoitu, vaid kvaliteetsetest mahetoorainetest ja värsketest toiduainetest tehtud maitseelamusi. Burgerite pihvid on Eesti talumeeste veiselihast ning saiakesed valmivad igal hommikul pagarikojas. Läbi aastate on inimeste lemmikuks osutunud burger “Cheese Bomb”, mis võlub oma rikkaliku juustukogusega.

Menüüst leiab ka pitsavaliku, mille koostisosad tuuakse maale otse Itaaliast ning mille tainas on eriline tänu oma 48-tunnisele topelt fermenteerimise meetodile, mis annab suurepärase maitse ja tekstuuri.

Lisaks sellele, et pakkuda head toiduelamust, on Jahu Tänavagurmee jaoks oluline ka meid ümbritsev keskkond. Just Jahu tänavatoidurestoran oli Eestis esimene, kes hakkas kasutama biolagunevad pakendeid. Näiteks saab igaüks, kes võtab esmaspäeviti kaasa oma taaskasutatava kruusi, tasuta kohvi või teed, millega püütakse suunata kliente keskkonnasäästlikkusele.

Jahu Tänavagurmeed saab külastada iga päev, aga eriti tore on sattuda sinna esmaspäevast reedeni kell 12:00-15:00, kui pitsat või burgerit saab nautida vaid 5 euro eest. See pakkumine on piiratud koguses, seega tasub olla kiire.

Kui otsid pealinna parimat tänavatoitu, siis Jahu on koht, mida pead kindlasti külastama!

Brööder Kebab: Restoran suure tähega!

Brööder Kebab on unikaalne kebabirestoran, mille lugu ulatub sügavale ühe Eesti perekonna traditsioonidesse ja armastusse hea toidu vastu. Karl ja Alex, kaks noort ja kirglikku venda on toonud oma pere salajased retseptid ka pealinna.

Brööderite lugu algas juba üheksakümnendate lõpus, kui nende isa oli üks esimesi, kes tutvustas Eestile kebabi. Alguses Viljandi folgil ja hiljem paljudel teistel festivalidel pakkusid nad oma unikaalset kebabi, mille eriline maitse tuli salajastest pereretseptidest. Tänaseks on vennad viinud traditsiooni uuele tasemele, luues Tallinna südames kaasaegse ja stiilse kebabirestorani, mis eristub teistest kebabi kohtadest nagu öö ja päev. Lisaks Mustamäe asukohale leiate Brööder kebabi ka Balti Jaama Turult, kus avati eelmisel suvel nende unistuste restoran.

Brööder Kebab eristub teistest oma pikalt salajases hoitud retseptide poolest ja suurest pühendumusest kvaliteedile. Kõik kebabiroad on otsast lõpuni ise tehtud: liha marineeritakse 24 tundi, taigen kerkib 18 tundi ja kastmed sisaldavad 12 hoolikalt valitud komponenti. Nende eesmärk on pakkuda midagi enamat kui tavaline kebab – nad soovivad muuta kebabi kuvandit Eestis, pakkudes autentset ja maitseküllast elamust.

Vennad on oma oskusi täiendanud töötades Skandinaavia parimates kebabi restoranides. Nende restoranid pole pelgalt kohad kiireks eineks, vaid atmosfääri ja maitseelamuse nautimiseks. Lisaks kebabile pakuvad nad mõlemas asukohas ka värskeid ja maitsvaid lõunapakkumisi ning kokteile, mis sobivad ideaalselt nii õhtusöögiks kui ka sõpradega aja veetmiseks.

Viimastel aastatel on Brööder Kebab laienenud ka vegan maailma, pakkudes maitsvaid isetehtud falafele, erilist vegan kastet ja värsket hummust koos pita saiaga. Kõiki veganroogasid saab kombineerida teiste menüüs olevate roogadega, pakkudes alternatiivi ka kõige nõudlikumale maitsele.

Olete alati oodatud Brööder Kebabi, kus kohtuvad traditsioon ja innovatsioon ning kus kebab on midagi enamat kui lihtsalt toit. Tule ja avasta Mustamäel, Tervise 21 või Balti Jaama Turul, miks Brööder Kebab on linna parim valik.

Tule ja proovi Eesti parimat kebabi Arsenali Kebabi Wabrikus – värske ja käsitööna valmistatud!

Kas oled kunagi kogenud seda hetke, kui astud autost välja ja sind võtab vastu suussulav grillitud liha aroom, mis otsekohe näljaseks teeb? Kui veel mitte, siis on aeg külastada Kebabi Wabrik Arsenali, Tallinnas. See imeline söögikoht, mis asutati juba 2016. aastal endises relvatehases Arsenali keskuses, on saanud uue hingamise tänu kahele noorele toitlustusspetsialistile, kes on seadnud eesmärgiks pakkuda parimat Eesti moodi kebabi.

Kebabi Wabrikus on kõik käsitöö ja südamega tehtud. Kui teised kebabikohad kasutavad sageli külmutatud lihavardaid, siis siin lõigatakse ja marineeritakse liha igapäevaselt kohapeal. Seda kõike teeb meie oma lihameister, kes valmistab igal hommikul värsked vardad. Tulemuseks on mahlane ja maitseküllane seakebab, mis on küpsetatud täiuslikkuseni. Kujutage ette, kuidas see värske ja kvaliteetne liha lõigatakse otse teie ees vardast – see on maitseelamus, mida lihtsalt peab kogema.

Meie menüü on lühike, kuid täis kvaliteetseid valikuid. Alates maitsvatest tortilladest ja pitadest kuni suurte ja toitvate lihaeineteni – meie portsud on alati suured ja kõht saab täis. Proovi meie kuulsat valge tilli ja küüslaugu kastet, mida mõned külastajad väidavad, et võiks lusikaga otse purgist süüa. Meil on ka lasteeined, mis rõõmustavad väikseid külalisi, ning muidugi palju soodustusi – perekaardi omanikele ja politsei, pääste ning kiirabi töötajatele kehtib kogu menüült 20% soodustus.

Kui jõuate Arsenali keskusesse, ärge unustage tähele panna meie omapärast ja hubast sisekujundust. Oleme ise meisterdanud euroalustest pehmed toolid, kus taimekesed annavad silmailu ja eraldatust. Nendest toolidest on saanud tõelised hitid, mida kasutatakse tihti isegi pildistamistel. Meie laudade ja toolide unikaalne stiil on suurepärane näide taaskasutuse ja loomingulisuse sümbioosist.

Kiire elutempoga arvestades oleme loonud ka iseteenindus kohvikapi, kust saab kiirelt haarata värskendava kohvijoogi. Selle lahenduse väljatöötamisel aitas meid Viljo Naarits, kes on tuntud oma mööblidisaini poolest. Arsenali keskuse ainulaadne disain ja meie panus selle täiustamisse loob kokku atmosfääri, mis on nii kodune kui ka stiilne.

Kebabi Wabrik Arsenal pole lihtsalt koht, kus süüa – see on elamus, kohtumispaik ja maitsemeelte paradiis. Meie eesmärk on pakkuda parimat käsitööd ja maitseküllast toitu, mis on valmistatud otse teie silme all. Jälgige meid sotsiaalmeedias, sest peagi on meil teile suur üllatus. Tulge ja avastage oma uus lemmik söögikoht Arsenali keskuses – kohtume Kebabi Wabrikus!

Maitsete meri - Poseidon burger Kalamaja piiril

Tallinna südames, Kalamaja piiril asub tõeline gurmaanide paradiis - Poseidon Burger. See tänavatoidu restoran pakub oma külastajatele unustamatuid burgerielamusi, mis on vallutanud pealinlaste südamed ja maitsemeeled. Kui otsid mahlakaid, rikkalike maitsetega burgereid, siis Poseidon Burger on koht, mida pead kindlasti külastama.

Poseidon Burgeris on iga burger hoolikalt valmistatud, et pakkuda külastajatele tõelist naudingut. Kõik komponendid on valitud suure hoole ja armastusega, tagades iga burgeri unikaalse ja meeldejääva maitseelamuse. Kasutame alati 100% eestimaist veiseliha ja parimat kanafileed, millest valmivad ideaalsed kotletid. Lisaks on meie burgerite saladuseks käsitsi valmistatud brioche-kuklid, mis annavad burgerile mõnusa pehmuse ja rikkaliku maitse.

Meie menüü on loodud mõeldes igale maitsele. Alates klassikalistest "vanakooli" burgeritest kuni luksusliku Topeltburgerini, mis on valmistatud 100% eestimaisest veiselihast – Poseidon Burger katab kõik soovid. Populaarseim valik meie menüüs on peekoniburger, mille mahlasus ja rikkalik maitse on tõeline hitt.

Mis oleks burger ilma täiuslike friikartuliteta? Poseidon Burger pakub suussulavaid friikartuleid, mis täiustavad iga söögikorda. Need on täiuslikult krõbedad väljast ja pehmed seest, pakkudes suurepärast tasakaalu iga ampsuga.

Poseidon Burger hoolib ka neist, kes eelistavad taimset toitu. Meie menüüst leiab mitmeid vegan- ja taimetoidu valikuid, mis on sama maitsvad ja toitvad kui meie klassikalised burgerid. Nii ei pea keegi loobuma maitseelamustest, olgu Teie eelistused millised tahes.

Poseidon Burger asub Kalamaja piiril, olles kergesti ligipääsetav nii kohalikele kui ka turistidele. Tule ja koge tõelist burgerinaudingut Arsenali keskuses, aadressil Erika tn. 14. Meie hubane ja sõbralik atmosfäär teeb iga külastuse eriliseks.

Poseidon Burger on rohkem kui lihtsalt söögikoht – see on koht, kus igal burgeril on oma lugu ja iga külastus pakub unustamatuid maitseelamusi. Tule ja koge ise, miks Poseidon Burger on Tallinna üks parimatest tänavatoidu restoranidest. Olgu sul isu klassikalise burgeri või taimetoidu järele, meie juures leiab igaüks oma lemmiku. Näeme Poseidon Burgeris!

Burger Kitchen: kvaliteetsed ja maitsvad burgerid tervele perele

Tallinnas, kus kulinaarne maastik on väga mitmekesine, paistab silma üks tänavatoidurestoran – Burger Kitchen. See käsitööburgerite restoran pakub laias valikus maitsvaid burgereid ja wrappe, mis valmistatakse parimast, kvaliteetsest ja värskest toorainest.

Restorani menüü keskmes on maitsvad käsitööburgerid. Valikus on nii kana-, veise- ja lambalihaburgerid kui ka innovaatilisi taimetoiduburgereid, mis on viimastel aastatel eriti populaarsust kogunud. Ühed kõige populaarsemad burgerid on BBQ veiseliha burger sibulamoosi ja suitsujuustuga, jalapeno burger veiselihapihvi, sinihallitusjuustu ja sibularõngastega.

Lisaks burgeritele pakub Burger Kitchen ka maitsvad wrappe, näiteks wrappi vürtsika rebitud sealihaga või krõbekanaga. Wrapid on ideaalsed kiireks lõunaks või õhtusöögiks ning sobivad suurepäraselt ka kaasa võtmiseks.

Burger Kitchenis on mõnus einestada terve perega, sest menüüs on lai valik ka lastele. Väiksematele külastajatele on loodud spetsiaalne lastemenüü, kust leiab muuhulgas miniburgereid. Küll aga sobivad miniburgerid hästi ka täiskasvanutele, kes eelistavad proovida mitut erinevat maitset ühe suure burgeri asemel.

Nende restoranid on tegutsenud juba kaheksa aastat ning leiab Sikupilli ja Viimsi kaubanduskeskusest. Maikuust kuni septembrini on avatud ilusate ilmadega avatus Haabneemes hubane rannabaar, kus saab nautida ilusat vaadet merele, samal ajal süüa maitsvat toitu ja juua värskendavaid suviseid kokteile. Lisaks toimuvad ka meeleolukad üritused, kus saab DJ´de muusika saatel päikeseloojangut nautida.

Burger Kitchen Tänavagurmee on ideaalne koht kõigile, kes tahavad nautida tõeliselt häid burgereid ja wrappe ning miks mitte soetada endale kliendikaart nii Burger Kitcheni kui ka Hawaii Davai Poke & Smuuti restoranis käimiseks, millega saab -10% soodustust.

 

Copy

Märksõnad

Tagasi üles