Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Riho Terras valiti Euroopa Parlamendi julgeoleku ja kaitse alakomisjoni aseesimeheks

Copy
Riho Terras
Riho Terras Foto: Genevieve Engel / Euroopa Parlament

Euroopa Parlamendi julgeoleku ja kaitse alakomisjon valis Riho Terrase komisjoni aseesimeheks.

Isamaa erakonna aseesimees, Euroopa Parlamendi liige Riho Terras kuulub uues parlamendi koosseisus väliskomisjoni ning selle julgeoleku ja kaitse alakomisjoni. Endise kaitseväe juhataja sõnul on väga oluline anda oma kogemustele ja teadmistele tuginev panus Ukraina abistamisse ning Euroopa sõjalise võime tõstmisse.

«Loodan julgeoleku- ja kaitsekomisjoni aseesimehena hoida parlamendis üleval nii Ukrainaga seonduvaid pakilisi küsimusi ehk relvastuse ja laskemoona tarnimist kui ka Euroopa Liidu enda valmidust kaitsega tõsisemalt tegeleda,» ütles Terras. Ta lisas: «Olen optimistlikult meelestatud, et julgeoleku ja kaitse alakomisjonist saab mitte kõige kaugemas tulevikus täieõiguslik komisjon, sest parlamendis on ilmselgelt tarvis täispädevustega tööorganit, mis teeks koostööd sügisel ametisse astuva Euroopa Komisjoni kaitsevolinikuga.»

Lisaks julgeoleku- ning kaitseküsimustega tegelemisega plaanib Terras jätkata põllumajanduse ja maaelu teemade fookuses hoidmist koostöös oma Euroopa Rahvapartei fraktsioonikaaslastega.

«Kandideerisin ka põllumajanduse- ja maaelukomisjoni, kuid sinna on tavapäraselt väga terav konkurents, sest selles valdkonnas on Euroopa Liidus väga märkimisväärne osa eelarvest ja parlamendil on põllumajanduse kohta palju kaasa rääkida,» sõnas Terras.

Tagasi üles