Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman
(+372) 507 3066

USA asepresident Harris lubas demokraatidele võitu valimistel

Copy
Kamala Harris ja Doug Emhoff kampaaniapeakorteris Wilmingtonis.
Kamala Harris ja Doug Emhoff kampaaniapeakorteris Wilmingtonis. Foto: ERIN SCHAFF / Scanpix

USA asepresident Kamala Harris tõotas esmaspäeval võita novembris valimised Donald Trumpi vastu.

Harris tunnistas samas pingeid pärast Joe Bideni otsust presidendivalimistel kandideerimisest loobuda.

«Järgmise 106 päeva jooksul toome oma plaanid ja kavatsused Ameerika rahva ette ja me võidame,» kinnitas Harris kampaaniameeskonnale.

«See on olnud tõeline sõit Ameerika mägedel (roller coaster) ja me kõik oleme sellega seoses väga paljusid segaseid emotsioone täis – ma pean lihtsalt ütlema, et ma armastan Joe Bidenit,» rääkis asepresident.

Biden helistas vahepeal kampaaniameeskonnale ja kutsus neid üles asepresidenti igati toetama ja omaks võtma. Biden kinnitas ühtlasi, et tema otsus valmiskampaaniast loobuda oli õige.

«Ma tahan meeskonnale öelda, võtke Harris omaks. Ta on parim,» ütles Biden oma rannakodust, kui helistas Harrise toetamisele üle läinud kampaaniameeskonna peakorteri töötajatele.

«Ma tean, et eilsed uudised on üllatavad ja teil oli seda raske kuulda, kuid see oli õige tegu,» toonitas president.

Pärast Bideni kõnet ütles Harris, et on presidendiga iga päev suhelnud.

Harris lisas, et president Biden ja tema naine Jill Biden on tema ja ta abikaasa Douglas Emhoffi jaoks nagu perekond.

President polnud veel kõnet lõpetanud ja seetõttu kõlas Bideni südamlik vastus.

«Tunne on vastastikune. Hoian sul silma peal, mudilane. Ma armastan sind,» sõnas president.

«Ma armastan sind ka,» vastas Harris.

Harris lubas kampaaniameeskonna ees peetud kõnes muuta võitluse abordiõiguse eest Ühendriikides oma presidendikampaania keskseks osaks.

«Me võitleme reproduktiivvabaduse eest ja seame abordiõiguse prioriteediks. Teame, et kui Donald Trump saab võimaluse, siis kirjutab ta alla abordikeelule. Tahetakse keelata abordid igas osariigis,» rääkis Harris oma esimeses kampaaniakõnes pärast seda, kui president Joe Biden valimistel kandideerimisest loobus.

Harris võrdles seejärel oma valimisrivaali Trumpi kurjategijatega, kellega tal prokuröriametis tuli kunagi kokku puutuda.

«Kohtasin selles ametis kõikvõimalikke kurjategijad. Kiskjaid, kes kuritarvitasid naisi. Pettureid, kes riisusid tarbijaid. Pettureid, kes rikkusid reegleid omakasu eesmärgil. Nii et kuulake mind, kui ütlen, et tunnen Donald Trumpi tüüpi,» sõnas Harris kampaaniameeskonnale, rääkides oma minevikust prokurörina Californias.

Tagasi üles