Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Tartusse üürikodu leidmine on tudengile õnnemäng

Copy
Tartu üürid on eelmise suvega võrreldes umbes kümnendiku tõusnud. Kui varem sai kahetoalise korteri umbes 550 euroga, siis nüüd on need kuni saja euro võrra kallimad.
Tartu üürid on eelmise suvega võrreldes umbes kümnendiku tõusnud. Kui varem sai kahetoalise korteri umbes 550 euroga, siis nüüd on need kuni saja euro võrra kallimad. Foto: Konstantin Sednev

Tudengid kurdavad raskuste üle taskukohase korteri leidmisel, mis oleks lisaks sobivas asukohas ning kena. Maaklerite sõnul on Tartu üüriturg lihtsalt elav.

«Tasapisi hakkab olukord pingeliseks muutuma,» tõdes äsja gümnaasiumi lõpetanud Margareta, kes koos lapsepõlvesõbranna Victoriaga Tartus üürikorterit otsib. Alguses otsisid neiud seda eraldi, kuid siis said aru, et taskukohasem on kahe- või kolmetoalist korterit koos rentida.

Mõni nädal tagasi käisid nad ühe korteriga tutvumas, aga see napsati neil nina alt ära. Möödunud nädalavahetusel sai mindud teisele katsele.

Tegelikult tegid neiud Tartu üürituruga tuvust juba talvel, kuid siis polnud kindel, kas nad üldse ülikooli pääsevad. Juuli alguses oli selgus majas ja siis jõudis ka reaalsus kohale.

Tagasi üles