Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Jürgen Ligi uuest koalitsioonilepingust: tulumaksu tõus ahistab majandust (8)

Copy
Jürgen Ligi
Jürgen Ligi Foto: Madis Veltman

Uus rahandusminister Jürgen Ligi tõdes Kuku «Hommikuraadios», et üldise nokkimisega Mart Võrklaeva kallal mindi ka Reformierakonnas kaasa. Uue koalitsioonilepingu puhul häirib teda tulumaksu tõus.

«Minu latt oleks kõrgemal, aga olen rahul, et õhkkond on palju parem, kui ta on viimasel ajal olnud: lepiti kokku päris vastikutes asjades, mida on vaja teha,» kommenteeris Ligi uut koalitsioonilepet. «Need ei ole kõik mulle absoluutselt meelepärased, kaasa arvatud maksude muutmise viis ei ole majandusele hea. Ja häda pole käibemaksus, vaid loomulikult tulumaksus, mis ahistab majandust. Rääkigu huvigrupid mis tahavad. See on halb. Me hakkasime ju toibuma majanduses, tulumaks pärsib investeeringuid-ettevõtmisi otseselt. Käibemaks on majanduskasvu suhtes pigem neutraalne.»

Kui maksuküsimus on Ligi jaoks kõige suurem mure, siis hea meel on tal selle üle, et pensione ei mindud kärpima. «Mitte selle pärast, et tahaksin kellegi ees pugeda, vaid seepärast, et pensionäride olukord on kehv,» selgitas Ligi ja rõhutas, et kuigi siin-seal on mõtiskletud pensionite indekseerimise pealt kärpimise üle, siis kõige nõrgematelt ei tohiks esimeses järgus raha ära võtta.

Tagasi üles