Päevatoimetaja:
Marek Kuul
(+372) 507 3066

Zelenskõi: Ukraina on Bidenile toetuse eest igavesti tänulik

Copy
Joe Biden ja Volodõmõr Zelenskõi Washingtonis.
Joe Biden ja Volodõmõr Zelenskõi Washingtonis. Foto: Ludovic Marin / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles pühapäeval, et Ukraina on igavesti tänulik president Joe Bidenile tema vankumatu toetuse eest ajal, mil riik võitleb oma vabaduse eest.

Zelenskõi tõdes sotsiaalmeedias, et Bideni toetus koos USA partei- ja kongressiülese toetusega on olnud ja jääb ka edaspidi selle võitluse keskseks osaks.

Ukraina presidendi sõnul on viimastel aastatel tehtud palju tugevaid otsuseid, mis jäävad meelde president Bideni julgete otsustena rasketel aegadel.

Zelenskõi kordas, et Ukraina on Bidenile igavesti tänulik tema toetuse eest riigi ajaloo dramaatilisematel hetkedel.

Zelenskõi pidas ööl vastu laupäeva telefonivestluse ka USA vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpiga.

«Ma rääkisin Donald Trumpiga, et õnnitleda teda Vabariikliku Partei kandidatuuri puhul ja mõista hukka šokeeriv rünnak tema vastu Pennsylvanias. Soovisin talle edaspidiseks jõudu ja absoluutset turvatunnet,» kirjutas Zelenskõi sotsiaalmeedias.

Zelenskõi sõnul rõhutas ta vestluses USA partei- ja kongressiülese toetuse tähtsust Ukraina vabaduse ja sõltumatuse kaitsmisel.

Ukraina presidendi sõnul kinnitas ta Trumpile, et Kiiev on tänulik Ühendriikidele abi eest riigi kaitsevõime tugevdamisel Venemaa terrorile vastu seismisel, kuna vaenlase rünnakud Ukraina linnade ja külade vastu jätkuvad igapäevaselt.

«Me leppisime Trumpiga kokku, et arutame isiklikul kohtumisel, millised sammud saaksid muuta rahu õiglasemaks ja tõeliselt kestvaks,» lisas Ukraina president.

Trump märkis omakorda, et pidas Zelenskõiga väga hea telefonivestluse.

«Ma hindan president Zelenskõid ühenduse võtmise eest, sest mina kui teie järgmine USA president, toon maailma rahu ja lõpetan sõja, mis on maksnud nii palju inimelusid ja laastanud lugematuid süütuid perekondi,» ütles Trump postituses oma sotsiaalmeediaplatvormil Truth Social.

Tagasi üles