Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Pevkur tahab uue kantsleri nime ideaalis välja öelda uuel nädalal

Copy
17.06.2024, Tallinn. Riigkaitsekomisjoni väljasõiduistung Kaitseministeeriumis. Kaitseminister Hanno Pevkur.
17.06.2024, Tallinn. Riigkaitsekomisjoni väljasõiduistung Kaitseministeeriumis. Kaitseminister Hanno Pevkur. Foto: Madis Veltman

Septembri algusest Kusti Salmilt kaitseministeeriumi kantsleri rolli üle võtva isiku nimi võiks kaitseminister Hanno Pevkuri (RE) sõnul selguda uuel nädalal.

Salm esitas 12. juunil kaitseministrile tagasiastumispalve ning ta kommenteeris, et selle taustaks on muu hulgas mure Eesti kaitsevõimekuse arendamise tempo ja finantseerimise pärast, mis ei võimalda tema hinnangul Venemaad kaudtule laskemoona vähesuse tõttu sõjalise konflikti vältimiseks piisavalt heidutada. Tema hinnangul on puudu 1,6 miljardit, et laskemoonavarude puudujääki likvideerida. Senise kantsleri viimane tööpäev on 31. august.

«Ma olen mõne inimesega suhelnud ning mõistetavatel põhjustel oli mõistlik ära oodata valitsuse moodustumine, et mitte panna ühtegi inimest ebamugavasse positsiooni. Teatavasti seadus võimaldab ministril kantsler välja vahetada, kui ta majja tuleb,» andis Pevkur Postimehele ülevaate, mis seisus kantsleriotsingud on. «Jah, ma vestlusi olen pidanud, aga loodan, et kandidaadi saan ideaalis järgmisel ja kui mitte, siis ülejärgmisel nädalal välja öelda. Aga ma tahaksin järgmisel nädalal selle välja öelda.»

Tagasi üles