Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

YouTube'i sulgemine Venemaal halvendab veelgi venelaste ligipääsu vaba maailma meediale (1)

YouTube on ka oma algatusel blokeerinud Venemaa kasutajate kontosid. Reedel toimus meelavaldus Moskvas Ameerika Ühendriikide saatkonna juures artisti Shamani konto blokeerimise pärast. Venemaal populaarne Jaroslav Dronov artistinimega Shaman on avaldanud korduvalt toetust Venemaa kallaletungile Ukrainale.
YouTube on ka oma algatusel blokeerinud Venemaa kasutajate kontosid. Reedel toimus meelavaldus Moskvas Ameerika Ühendriikide saatkonna juures artisti Shamani konto blokeerimise pärast. Venemaal populaarne Jaroslav Dronov artistinimega Shaman on avaldanud korduvalt toetust Venemaa kallaletungile Ukrainale. Foto: MAXIM SHIPENKOV / EPA / Scanpix

Venemaa on alustanud analüütikute hinnangul maailma suurima videojagamisteenuse YouTube'i sulgemist venemaalaste seas, mis piirab veelgi nende ligipääsu vaba maailma meediale.

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehe Kalev Stoicescu (Eesti 200) sõnul näitavad kõik märgid seda, et YouTube on Venemaa diktaatori Vladimir Putini järgmine sihtmärk.

Venemaa suurim telekommunikatsioonifirma Rostelekom teatas 12. juulil võimalikest probleemidest YouTube'iga, põhjendades seda Google Global Cache Venemaa riistvara vananemisega. Mitmed sõltumatud analüütikud on aga selle selgituse kahtluse alla pannud ja usuvad pigem, et Venemaa on lõpuks alustanud ka YouTube'i sulgemist nii, et esimeses etapis muudetakse selle aadressi liiklus talumatult aeglaseks.

Tagasi üles