Päevatoimetaja:
Marek Kuul
(+372) 507 3066

Cavoli hinnangul edeneb mobilisatsioon Ukrainas nüüd paremini

Copy
Christopher Cavoli
Christopher Cavoli Foto: Kevin Dietsch / Scanpix

NATO Euroopa liitlasvägede ülem kindral Christopher Cavoli kommenteeris neljapäeval Ukraina mobilisatsiooni ja märkis, et see edeneb nüüd paremini, teatasid meediakanalid UNIAN ja Ameerika Hääl.

Cavoli tegi vastavasisulise avalduse Aspeni Instituudis peetud arutelul.

Kindral tõi muu hulgas välja, et edusamme on saavutatud tänu ajateenistuse vanuse vähendamisele.

«Ukrainal tuleb tasakaalustada oma inimjõu kasutamine. Osa inimesi peavad töötama tehastes ja põldudel ning osa osalema lahingutegevuses. Ukraina valitsuse ülesanne on selle tasakaalu määramine ja saavutamine. Hiljuti alandasid nad ajateenistuse piiri kahe aasta võrra, mis aitas sealjuures palju,» rääkis kindral.

Cavoli märkis, et armee jõu ülesehitamine koosneb kolmest komponendist: inimesed, varustus ja väljaõpe. Tehnoloogia sõltub palju läänest, kuid sel teemal läheb kõik praegu kindrali hinnangul hästi.

Väljaõppe kohta ütles Cavoli, et liitlased ja NATO on pühendunud ukrainlaste abistamisele suure hulga inimeste sõjategevuseks ettevalmistamisel.

«Samal ajal on lahendamisel kaadriküsimus Ukrainas ja ma arvan, et asjad liiguvad nüüd palju paremini,» ütles Cavoli.

Samas rõhutas kindral, et armee täiendamise küsimus on strateegiline mitte ainult Ukraina, vaid ka alliansi liikmesriikide jaoks.

«Meie inimressursid ei ole piiramatud ja tulevikku liikudes peame suurendama eriti noorte kalduvust teenida oma riike sõjaväes,» tõdes sõjaväelane.

Ukraina kaitseministeerium teatas päev varem, et kahe kuu jooksul pärast mobilisatsiooniseaduse vastuvõtmist uuendas oma andmeid 4,69 miljonit sõjaväekohuslast.

«Vastavalt mobilisatsiooniseadusele pidid sõjaväekohuslased kahe kuu jooksul, 18. maist 16. juulini 2024 uuendama oma andmeid. Oma kohuse täitis 4 690 496 sõjaväekohuslast,» täpsustas ministeerium oma veebiküljel.

Tagasi üles