Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Pirita kloostris on pühapäeval lavendlipäev

Copy
Lavendlid Pirita kloostris.
Lavendlid Pirita kloostris. Foto: Erakogu

Pirita kloostris tuleb heategevuslik lavendlipäev, kus igaühel on võimalus korjata või osta endale lavendlitest kimbuke või hoopis meisterdada lavendlitest peapärg.

Pühapäeval, 21. juulil kell 10 hommikul saab osaleda Pirita kloostri kabelis missal ning kell 12 nautida muusikalist etteastet kloostri koorilt ja barokkharfi tippmängijalt Andrew Lawrence-Kingilt.

Kell 13 esinevad lavendliaias Sereena ja Kristo kitarril ja kell 14.15 kabelis kandleduo Paulina & Miia – Tallinna Talent 2023.

Ametlik lavendlipäeva avamine toimub kell 11.30, kus tervitussõnad ütlevad ema Vimala ja Lea Nilson Pirita aiaklubist. Lavendlite töötoad toimuvad kella 12.30–15. Sellel aastal saab õppida peavõrude tegemist, kuhu saab lülituda jooksvalt. On veel lilleristi tegemise töötuba, lõngadega värvimise ja valgusevärvimine töötuba ja aialoeng peenarde äärte tegemisest, mida veab aiandusguru Enli Käger.

Külastajatele on avatud aiakohvik, kus soojade ja külmade jookide kõrvale pakutakse kloostriõdede valmistatud kooki ja toetajate küpsetisi. Soetada saab ka kloostriõdede valmistatud kloostri moosi, tikitud lavendlipadjakesi ja esmakordselt kloostri valmistatud limoncello't.

Külastustasu ja osalemine töötubades on annetus kloostrile. Kõik lavendlite lõikuspeost saadav tulu annetatakse Pirita kloostrile. Aeda sisenemiseks on avatud Merivälja tee ja Kloostrimetsa tee poolsed aiaväravad.

Lavendlipäeva korraldab Pirita aiaklubi meeskond. Üritus toimub projekti «Pirita aiaklubi kogukonna aialoengud, talgu- ja lavendlipäev» raames, mida toetab Tallinna keskkonna- ja kommunaalamet. Projekti raames toimuvad aiandusalased koolitused ja lavendlite istutamistalgud ning Pirita kloostri lavendlipäev.

Üritus Facebookis

Märksõnad

Tagasi üles