Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Kuus aerulaudurit jäid Kopli lahel hätta

Copy
Aerulaudurid. Foto on illustratiivne.
Aerulaudurid. Foto on illustratiivne. Foto: Siim Saavik

Eile juhtus õnnelik õnnetus. Päästjad tõid ennelõunal Kopli lahelt ära kuus aerulaudurit, kes tugeva maatuule tõttu ei suutnud ise tagasi kaldale aerutada.

Häirekeskus sai kolmapäeval kell 11.20 teate, et Tallinnas Stroomi rannast on tugeva maatuulega Kopli lahte triivinud hulk aerulaudureid. Nende seas oli ka lapsi.

Tugeva tuulega triivisid nad mere poole ning ei jõudnud enam kaldale tagasi aerutada.

Sündmusele kaasati politsei- ja piirivalveameti merepäästeüksus ning Lilleküla ja Nõmme päästjad koos paadiga. Päästetöödel olid abiks ranna enda vetelpäästjad koos oma paadiga. Lilleküla päästjate kohale jõudes nähti, et vees on teineteisest eemal kahes grupis kokku kuus inimest, neist kolm instruktorit ning kolm last.

Hädas SUP-laudurid olid kaldast umbes 300 meetri kaugusel. Merehädalised toodi päästjate, politsei ja rannavalvega koostöös tagasi kaldale, kus kiirabi nad üle vaatas. Keegi haiglasse viimist ei vajanud ning laudurid pääsesid ehmatusega.

Päästjad panevad inimestele südamele, et SUP-laudade, kummipaatide või muude vahenditega merele minnes tuleb alati hinnata ilmaolusid.

Kui puhub tugev maatuul, siis ei ole see sobiv ilm veele minemiseks. Aerulauaga sõites tuleb alati kanda päästevesti ja jala küljes laua külge kinnitatud turvanööri, mis hoiab ära laua pealt maha kukkudes laua Sinust liiga kaugele triivimise.

Lisaks tasub sõitma minnes kaasa võtta joogivesi, kuna aerutades ja päikese käes olles tekib kiiresti janu ja kui keha piisavalt palju vett ei saa, võib juhtuda õnnetusi.

Tagasi üles