Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman
(+372) 507 3066

USA president Biden haigestus koroonaviirusesse

Copy
President Joe Biden Las Vegases lennukile siirdumas.
President Joe Biden Las Vegases lennukile siirdumas. Foto: Susan Walsh / SCANPIX

USA president Joe Biden haigestus kolmapäeval koroonaviirusesse, teatas telekanal CNN.

«USA president Joe Biden tegi kolmapäeval Las Vegase kampaaniareisil positiivsed koroonaviiruse testid ja tal on kerged haigusnähud,» teatas Valge Maja ametlikus avalduses.

«Biden kavatseb reisida oma Delaware'is asuvasse suvilasse, kus ta isoleerib ennast, kuid jätkab selle aja jooksul kõigi oma kohustuste täitmist,» ütles veidi hiljem Valge Maja pressiesindaja Karine Jean-Pierre ajakirjanikele.

Biden ise ütles kolmapäeval pärast testitulemuste selgumist, et tunneb end hästi.

«Ma tunnen end hästi,» kinnitas Biden ajakirjanikele presidendilennuki pardale minnes.

Biden ütles peagi ilmuvast intervjuust varem päeval avaldatud väljavõtte kohaselt, et terviseprobleemide ilmnemisel võib ta oma valimistel osalemise ümber hinnata.

«Kui arstid tulevad ja ütlevad, et teil on see või teine terviseprobleem, siis see on probleem,» sõnas Biden teisipäeval filmitud videos meediaväljaandele BET, kui temalt küsiti, mis võib panna teda valimiskampaanias osalemist ümber hindama.

New York Timesi andmetel ütleb Biden intervjuus esimest korda, et eeldas teatepulga edasiandmist kellelegi teisele, kuid otsustas uuesti kandideerida, sest uskus, et tema tarkus ja kogemused võivad aidata leevendada riigi süvenevat lõhestatust.

«Kui algselt kandideerisin, siis mäletate, ma ütlesin, et olen üleminekukandidaat ja arvasin, et võiksin edasi liikuda ja anda ohjad kellelegi teisele,» sõnas Biden intervjuu väljavõtte põhjal.

«Kuid ma ei oodanud, et asjad sel moel edasi liiguvad,» jätkas riigipea.

Bideni sõnul on tal veel palju teha ja ta ei taha valimisvõitlusest loobuda.

Tagasi üles