Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Jalgpalli 2024. aasta EM-finaalturniir tõi telerite ette iga teise eestimaalase

Copy
Jalgpalli EMi finaali ühisvaatamine Tallinnas.
Jalgpalli EMi finaali ühisvaatamine Tallinnas. Foto: Madis Veltman

Eesti Rahvusringhäälingu ja TV3 Grupi koostöös televaatajateni jõudnud jalgpalli Euroopa meistrivõistluste finaalturniir meelitas kuu aja vältel televiisorite ette ligi 600 000 eestimaalast. Veebikanalite ning avalike ekraanide vahendusel jõudis EMi finaalturniir vähemalt 200 000 vaatajani, vahendab ERR pressiteate vahendusel.

Esmakordselt olid EMi ülekanded jagatud telekanalite ETV, TV3, ETV+ ja TV6 vahel. Kantar Emori andmetel vaatas jalgpalli EM mänge nelja kanali vahendusel kokku vähemalt 589 000 televaatajat ehk 51,4 protsenti kõigist vähemalt 4-aastastest Eesti elanikest (vaatajad, kes jälgisid ülekandeid otse või järele vähemalt 15 minutit). Veebis kogusid turniiri ülekanded üle 200 000 vaataja, sh ETV ülekanded rohkem kui 150 000, TV3 ja TV6 ülekanded 37 000 ning ETV+ ülekanded üle 35 000 vaataja.

Hispaania-Inglismaa finaali otseülekannet jälgis kolmes telekanalis kokku 277 000 vaatajat ehk ligikaudu neljandik (24,2 protsenti) kõigist vähemalt 4-aastastest Eesti elanikest, lisaks ligi 40 000 vaatajat ERRi ja TV3 veebikeskkondade ja mobiili vahendusel. ETVs oli jalgpalli EMi finaali otseülekandel keskmiselt 135 000 vaatajat ning mängu tipphetkel jälgis ETVd televiisori vahendusel 171 000 vaatajat.

Finaali järel olid kolm Saksamaal toimunud turniiri kõige enam otsevaatajaid kogunud mängu poolfinaalid Holland-Inglismaa ja Hispaania-Prantsusmaa (keskmiselt ligi 130 000 vaatajat) ning Portugal-Prantsusmaa veerandfinaal (keskmiselt 120 000 vaatajat).

TV3 Grupp Eesti tegevjuhi Signe Suure sõnul sai tänu EURO 2024 turniirile Eesti teleajalukku kirjutatud märgiline lehekülg avalik-õigusliku ja eratelekanali edukast koostöödebüüdist: «TV3 ja ERRi ühisprojekt sujus hästi ja mis kõige tähtsam – eri meediamajade stiil ja lähenemine laiendas vaatajate valikuvõimalusi, andes suurvõistlusele olulise lisamõõtme. Meie jaoks oli see üks suurimatest spordivõistlustest, mida TV3 on vahendatud. Suur tänu vaatajatele ja tegijatele võimsa jalgpallisuve eest, mis liitis meid kõiki!»

ERRi sporditoimetuse juhi Rivo Saarna sõnul on jalgpalli suurturniirid suurima auditooriumihuviga telespordisündmused Eestis. «Jalka EMi positiivne fenomen ühendab põlvkondi ja köidab vaatajaid sõltumata nende tavapärastest meediaeelistustest või huvidest. Hea meel, et ERRi ja TV3 Grupi ühisprojekt õnnestus, nagu ka selle üle, et koostöös TV3ga pakkusime põnevust ja värskust, mida vaatajad on kõrgelt hinnanud.»

Tagasi üles