Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

GALERII Tiigrid jõuavad lõpuks Tiigriorgu

Copy

Tallinna loomaaia uue ekspositsiooni, Tiigrioru ehitustööd on lõppenud ning loomad on harjumas oma uue elukeskkonnaga.

Juuni alguses Tallinna saabunud amuuri tiigrid Danuta ja Ohana pidid läbima esmalt kuu aega kestva karantiini.

Ligikaudu 2,5 hektari suurusel Tiigrioru maa-alal on loodud looduslik suurte puude ja veesilmadega keskkond ning uudsete, õhus kulgevate käigutunnelitega ekspositsioon, mis saab uueks koduks amuuri tiigrile ja teistele Kaug-Ida asukatele. Eelkõige on Tiigrioru rajamisel lähtutud loomadele heaolu tagamisest, kuid ühtlasi ka külastajatele elamusi pakkuva keskkonna loomisest.

Lisaks amuuri tiigrile saavad tiigriorus oma uue elupaiga mitmed teised Kaug-Ida loomaliigid: amuuri leopard, punahunt, õnnekurg, must-toonekurg, habekakk ja händkakk. Sinna kolib ka Alpi ümiseja. Kõik liigid asuvad elama oma loodusliku elupaiga sarnases keskkonnas, mis aitab Kaug-Ida loodusest ettekujutust saada. Amuuri tiiger on tiigri kõige põhjapoolsem ökotüüp, kes on levinud Kaug-Idas Amuurimaal. Praegu elab looduses umbes 500 amuuri tiigrit.

Tiigrioru ehitustööd algasid 2023. aasta juunikuus ja tööde tellija oli Tallinna linnavaraamet, objekti projekteeris SWECO Projekt OÜ ning ehitasid AS EG Ehitus/INF Ehitus OÜ ja Atemo OÜ. Haljastuse rajas Õismäe Haljastus OÜ.

Tagasi üles