Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

ROHELINE PEALINN Lasnamäele paigaldatakse 24 taimekasti (3)

Copy
Linnaametnike nägemus loodusest.
Linnaametnike nägemus loodusest. Foto: Lasnamäe linnaosavalitsus

Lasnamäe linnaossa Tallinnas paigaldatakse välisprojekti GoGreenRoutes raames 24 suurt taimekasti.

Innovatiivsed taimekastid toetavad linnaosavalitsuse hinnangul kliimakindlate linnade loomist. Taimekastidesse istutatakse meie kliimavööndile vastupidavaid taimi, sealhulgas ka okaspuid, väikseid põõsaid, rohttaimi ja püsililli. Rohekastid loovad linnas rohealasid, pakkudes elupaiku putukatele ja lindudele. Lisaks parandavad mitmekesised taimekooslused elanike heaolu ja tagavad roheluse ka talvekuudel.

«Linnaloodus ja selle mitmekesisus on linnaelanike heaolu seisukohalt ülimalt olulised. Igas suuruses rohealad mitte ainult ei paranda õhukvaliteeti, vaid rikastavad Lasnamäed ja tõstavad meie elukvaliteeti. Linnalooduse tähtsus ei piirdu ainult esteetilise väärtusega. Rohealad mängivad olulist rolli kliimamuutuste leevendamisel, õhu- ja veekvaliteedi parandamisel ning elurikkuse suurendamise,» sõnas Lasnamäe linnaosa vanema asetäitja Kirill Klaus.

Kastid võimaldavad lisada haljastust kohtadesse, kus pole võimalik taimi maapinda istutada. Lasnamäel hakkavad rohekastid ilutsema mitmes eri kohas, nende seas Lindakivi ja Vikerlase keskuste ees; Mustakivi lasteaia territooriumil; lisaks veel Lasnamäe, Pae, Kivila, Virbi, Pinna, Punane, Valge, Paekaare, Paepargi, Kärberi ja Pallasti tänavatel.

Välisprojekt GoGreenRoutes, mida koordineerib Tallinna Strateegiakeskus koostöös Tallinna keskkonna- ja kommunaalametiga, Tallinna Ülikooliga ning Lasnamäe Linnaosa Valitsusega, keskendub Vormsi roheala arendamisele. Projekti eesmärk on väärtustada Vormsi pargi roheala looduslikke ja kultuurilisi väärtusi ning muuta see ligipääsetavaks ja meeldivaks vaba aja veetmise kohaks kõigile piirkonna elanikele. Projekti tegevuste kaudu soovitakse suurendada keskkonnateadlikkust, luua hariv õpikeskkond ning edendada tervislikke eluviise.

Tagasi üles