Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Lühises nõudepesumasin käivitas kaubanduskeskuses päästeaktsiooni

Copy
Päästjad. Foto on illustratiivne.
Päästjad. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Eile õhtul said päästjad äreva väljakutse Harjumaalt, kus kaubanduskeskuses töötas tulekahjualarm, mis andis märku põlengust.

Eile kell 16.54 teavitati häirekeskust, et Saue vallas Alliku külas Instituudi teel asuvas kaubanduskeskuses on käivitunud tulekahjualarm.

Kõne tegi töötaja, kes nägi suitsu keskuse tööstuslikust nõudepesumasinast.

«Kaubanduskeskuse nõudepesumasin oli läinud lühisesse ning sellest väljuv suits käivitas alarmi,» selgitas Põhja päästekeskuse kommunikatsioonijuht Siim Palu.

Kaubanduskeskuse personal alustas viivitamatult evakuatsiooniga ning sündmusele reageerisid Nõmme ja Keila kutselised koos Saue ja Hüüru vabatahtlikega.

Esimesena kohale jõudnud päästja nägi, et põlengut pole. Töötaja oli enne poest lahkumist pesumasina vooluvõrgust eemaldanud.

Ohtu siiski ei tuvastatud, keegi vigastada ei saanud.

Siim Palu rääkis, et poe personal käitus õigesti, kui hakati keskusest inimesi evakueerima. «Kui tegu oleks olnud suure hoonepõlenguga, siis prioriteet on alati inimesed hoonest välja tuua ja päästa nende elud. Kui see on tehtud, siis saavad päästjad keskenduda kiiresti tulekahju kustutamisele. Võib öelda, et nii süsteemid kui ka personal töötasid eile nii nagu vaja,» ütles Palu. 

Päästjad kontrollisid poe üle ning tuulutasid ruumid, pärast mida lubati külastajad tagasi keskusesse.

Tagasi üles