Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman
(+372) 507 3066

Žorini hinnangul tähendab patsifism tänapäeval otsest abi Venemaale

Copy
Ukraina suurtükiväelased tulistamas vaenlase positsioonide pihta Donetski oblastis.
Ukraina suurtükiväelased tulistamas vaenlase positsioonide pihta Donetski oblastis. Foto: Stringer / Scanpix

Ukraina relvajõudude 3. eribrigaadi ülema asetäitja major Maksim Žorin ütles esmaspäeval, et patsifism ei tähenda tänapäeval mitte ainult maailmast eraldatust ja sündmuste mittemõistmist, vaid see tähendab otsest abi Venemaale sõjas Ukrainaga, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Žorini sõnul ei saa olla patsifist riigis, mida on rünnatud.

«See on lihtne – te kas võitlete või alistute,» avaldas sõjaväelane arvamust.

Major kritiseeris ka mõningaid Ukraina blogijaid, kes on ise sõjast väga kaugel ja avaldavad kahjulikke arvamusi.

«Loodan, et siin piisab vestlusest õiguskaitseorganitega. Peame tegema tööd elanikkonnaga, sest Venemaa propaganda toimib kohati tõhusalt,» hoiatas Žorin.

Ukraina on alustanud jõulist sõjaväkke värbamise kampaaniat, mille eest paljud sõjaväekohuslased üritavad välismaale põgeneda.

Piirivalve teatel on ainuüksi sel aastal riigi läänepiiriks oleva Tõsa jõe ületamisel hukkunud üle kümne inimese. Piirivalve on viimastel kuudel kinni pidanud kümneid inimesi, kes on üritanud salaja riigist lahkuda.

«Sõjategevuses osalenute arv on alates 2022. aasta veebruarist jõudnud peaaegu 350 000 inimeseni, nende hulgas on 9600 naist,» ütles esmaspäeval Ukraina veteranide asjade ministri kohusetäitja Oleksandr Porhun.

«Praeguseks on rohkem kui 900 000 sõjategevuses osalenut. Alates 2022. aasta veebruarist on meie lahingutes osalenute arv jõudnud peaaegu 350 000ni,» ütles Porhun usutluses.

Ministri kohusetäitja märkis, et sõja vältel on vaenutegevuses osalenu staatuse saanud 9601 naist.

Tagasi üles