Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Üle 350 talu ootavad avatud talude päeval külastajaid

Copy
Avatud talude päev Nopri talus.
Avatud talude päev Nopri talus. Foto: Erakogu

Eeloleval nädalavahetusel kümnedat juubeliaastat tähistaval avatud talude päeval ootab üle 350 talu Eesti eri paigus külastajaid.

Taludes saab näha loomi, põllutehnikat, iluaedasid, kodurestorane, turismitalusid ja nautida kohalikke maitseid.

«Võimalust tutvuda maaeluga on väga vaja selleks, et noored sooviksid õppida põllumajandusega seotud erialasid ning näeksid põllumajandusettevõtlust ja maal elamist perspektiivika valikuna. Avatud talude päev on suurepärane võimalus luua ja säilitada sidet maaeluga,» ütles regionaalminister Piret Hartman.

Kui esimesel avatud talude päeval osales umbes 150 talu ja oli ligikaudu 45 000 külastust, siis möödunud aastal võttis osa 357 talu ning tehti 284 000 külastust. Tänavu on talude suurusjärk jäänud samaks ning loodame ka külastajatelt sama suurt huvi.

Avatud talude päevad avatakse laupäeval kell 12 Ida-Virumaal Lüganuse vallas Mustmätta külas Koolmeistri talus. Kohal on regionaalminister Piret Hartman ja Eestimaa Talupidajate Keskliidu tegevjuht Kerli Ats, esinevad kohalikud rahvamuusikud kandlel, mandoliinil ja lõõtsal ning külalistel on võimalus tutvuda talu kauni iluaia, ponide ja hobustega.

Koolmeistri talu on oma kätega taastatud taluhoonete ja kauni iluaiaga majapidamine, kus kasvatatakse ponisid ja hobuseid. Möödunud aastal pälvis talu Eesti kauneima kodu tiitli.

Osalevad talud, nende lahtiolekuajad ja päevakavad on kirjas veebilehel www.avatudtalud.ee.

Tagasi üles