Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Tulevased tudengid tahavad õppida psühholoogiat ja majandust (3)

Copy
Maaülikoolis nõuti tänavu mitmel õppekaval motivatsioonikirja, et tudengikandidaadid oma valiku põhjalikult läbi mõtleks, põhjendas  õppeosakonna juhataja Ina Järve.
Maaülikoolis nõuti tänavu mitmel õppekaval motivatsioonikirja, et tudengikandidaadid oma valiku põhjalikult läbi mõtleks, põhjendas  õppeosakonna juhataja Ina Järve. Foto: Kristjan Teedema

Kõrghariduse esimesse astmesse esitati tänavu enim avaldusi Tartu Ülikooli – üle 10 000.

Sisseastumise infosüsteemi SAIS andmetel osutus erialadest ligi 800 avaldusega populaarseimaks psühholoogia Tallinna Ülikoolis, suurim konkurss ühele kohale oli aga muusika- ja teatriakadeemias näitlejaks õppida soovijate hulgas.

Üldjoontes on populaarsed samad erialad mis varem. Taas jõudis tippu psühholoogia Tallinna Ülikoolis, kuhu esitati 780 avaldust. Tartu Ülikoolis oli 600 avaldusega populaarseim majandusteadus, mis mullu oli avalduste arvu järgi teine, Tallinna Tehnikaülikoolis aga tuntakse endiselt suurimat huvi ärinduse vastu (396 avaldust). Kunstiakadeemias võidutses 105 avaldusega graafilise disaini eriala ning maaülikoolis veterinaarmeditsiin (249 avaldust).

Tagasi üles