Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

ANALÜÜS Atentaat Trumpile ei muuda poliitikas suurt midagi (11)

Copy
Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump sai nädalavahetusel toimunud atentaadil kergelt haavata.
Vabariiklaste presidendikandidaat Donald Trump sai nädalavahetusel toimunud atentaadil kergelt haavata. Foto: Gene J. Puskar / AP / Scanpix

Donald Trumpi tulistamine tekitab palju emotsioone, aga muudab nii USA poliitikas kui ka maailmapoliitikas pigem vähem kui oodatakse või kardetakse.

Ootamatute ja sügavaid emotsioone tekitavate sündmuste põhjal on kerge teha suuri järeldusi. Ülereageerida. Nii on ka USA presidendikandidaadile Trumpile tehtud mõrvakatsega. Tegelikult on määramatus suur ja kui vaadata ajalukku, siis peaks jääma ettevaatlikuks. Pigem muutub vähe kui üldse midagi.

Praeguste teadmiste põhjal võib järeldada, et Trumpi valituks osutumise tõenäosus kasvas. Ennustusturud näitavad viie kuni kümne protsendipunktilist hüpet. See on arvestatav tõus, kuid pole samas tohutu. Trump oli favoriit niikuinii, atentaat kergitas tema favoriidistaatust. Kuid demokraadid ei hakka vabariiklasteks ja vabariiklased demokraatideks. Enamik ameeriklasi hääletab nii, nagu nad plaanisid hääletada ka enne tapmiskatset.

Tagasi üles